Röplabda: Csabai ezüst a gyermek csapatok döntőjén

Hétvégén a Békéscsabai RSE volt a házigazdája a gyermek korosztály országos döntőjének. A három napos rendezvényen a döntőbe jutott hat fiú és hat lány csatájában végül Dunántúlra kerültek az aranyérmek. A BRSE egy színvonalas döntőt játszhatott, ahol ezüstéremmel zárt.

Az első nap mérkőzésein a lányoknál két 100 százalékos csapat zárt a csoportok élén, a Székesfehérvár és a BRSE várhatta a szombat esti elődöntőt nyugodtan. Az UTE-Nyíregyháza és a Gödöllő-Vasas párharcok a középdöntőben egy sima, illetve egy szoros csatát hoztak, a nyírségiek simán, míg a Vasas öt szettben tudott nyerni, így ők játszhattak elődöntőt. A vasárnap esti elődöntőket aztán az idei teljesítmény alapján az előzetesen várt két csapat nyerte, így a lányoknál összejött az álomdöntő: BRSE-Székesfehérvár. Pünkösd hétfője végül a Fésüs Irén edzette dunántúliaknak kedvezett, hiszen idén harmadszor is diadalmaskodni tudtak a Békéscsabai RSE ellen. Színvonalas döntőt láthatott a szép számú publikum, melyet a jobb nyitásfogadás, és az összeszokottabb csapatjáték döntött el a Felsőváros Székesfehérvár javára.

– A helyünkön végeztünk, aminek nagyon örülök. A döntő első két napjának mérkőzésein mi voltunk az esélyesek, és a lányok tudták hozni ezeket a győzelmeket. A Fehérvár sikere megérdemelt, de elégedett vagyok, mert ezt az ezüstérmet meg kellett nyerni – értékelt Nagy Attila, a csabai csapat edzője.

A bronzmérkőzés sima Nyíregyháza-győzelemmel zárult. Az ötödik helyért a Gödöllő és az UTE gyűrte egymást, melyet végül döntő szettben tudtak megnyerni a fővárosiak, az elfáradni látszó Gödöllő ellen.

A fiúknál három csapat emelkedett ki a mezőnyből, a címvédő Szolnok, a Kecskemét, és a Sümeg. A papírforma itt sem borult, ez a három csapat osztozhatott az érmeken is. Itt a Sümeg-Kecskemét elődöntő a torna legszínvonalasabb meccsét hozta, melyet hatalmas csatában döntő szettben nyertek meg a sümegiek, hogy aztán a döntőben már megállíthatatlanok legyenek, és viszonylag simán szerezzék meg a klubtörténetének első OGYB aranyérmét.

Az eredményhirdetést megtisztelte jelenlétével a BRSE felnőtt csapatának új szakvezetője, Alberto Salomoni is, aki a női válogatott szövetségi kapitányaként a világbajnoki selejtezőket követően vette az irányt Békéscsaba felé.

– A lányok fináléja egy nagyon érdekes döntő volt, gratulálok a győzelemhez Tálas Zsuzsi édesanyjának és a fehérvári csapatnak. Láttam jó dolgokat, egy tipikus U15-ös mérkőzés volt, ahol a fogadójátéknak kiemelt szerepe volt. Jó volt látni a játékosok küzdőszellemét és azt, hogyan próbáltak megoldani a fiatalok egy-egy játékhelyzetet – emelte ki az olasz edző.

A zárónapon Bíró Csaba, a közművelődési-, ifjúsági-, oktatási- és sportbizottság elnöke is kilátogatott az egyetemi sportcsarnokba.

– Ez a három nap megmutatta, hogy hazánkban milyen utánpótlás-bázis van a sportágban. Békéscsabának hosszútávon mindenképp a sportturizmus lehet az egyik kitörési pontja, minél több ilyen torna megrendezése. Úgy gondolom, hogy erre kell nagy hangsúlyt fektetni a jövőben – emelte ki a bizottság elnöke.

 

A jók között a legjobbak

 

A Tatár Mihály és Dr. Kocsis Attiláné Országos Gyermek Bajnokság Döntő végeredménye:

Fiúk:

 1. Sümegi RE – Edző: Kaposi Tamás
 2. Szolnoki FRKSI – Edző: Bodonyi Ákos
 3. Kecskeméti SI – Edző: Szabó István
 4. MALÉV SC – Edző Kiss István
 5. Pénzügyőr SE – Edző: Hevér Zsolt
 6. MAFC Felsőváros – Edző: Nagy Róbert

 

Csapatok legjobbjai:

MAFC Felsőváros – Nagy Ádám

Pénzügyőr SE – Újvári Ákos

Malév SC – Balázs Bálint

KESI – Szabó Vilmos József

Szolnok – Oláh Dominik

Sümegi RE – Péter Benedek

 

A szakemberek szavazatai alapján az Országos Gyermek Bajnokság Döntőjének:

Legjobb támadó játékosa: Oláh Dominik – Szolnoki FRKSI

Legjobb irányító játékosa: Szabó Vilmos – KESI

Legjobb védekező játékosa: Sümegi Norbert – Sümegi RE

Az OGYB döntő MVP-je: Iván Gergő – Sümegi RE

 

Lányok:

 1. Felsőváros Székesfehérvár – Edző: Fésüs Irén
 2. Békéscsabai RSE – Boskó Ágnes, Veres Cintia, Tatár Gréta, Fábián Kata, Szűcs Gréta, Araczki Gyöngyvér, Kertész Petra, Rády Boglárka, Feld Bettina, Nagy Rebeka, Gellén Viktória, Jánk Dzsenifer, Kiss Virág. Edző: Nagy Attila
 3. Nyíregyháza – Edző: Moravszki Gyuláné
 4. Vasas Óbuda – Edző: Halász Márta
 5. UTE – Edző Papizsanszka Natalija
 6. Gödöllői RC – Edző Horváth Kristóf

 

Csapatok legjobbjai:

Gödöllői RC – Stollár Szonja

UTE – Balogh Emma

Vasa Óbuda – Vincze Sára

Nyíregyháza – Kis Bianka

BRSE – Tatár Gréta

Felsőváros Székesfehérvár – Sziládi Viktória

 

A szakemberek szavazatai alapján az Országos Gyermek Bajnokság Döntőjének:

Legjobb támadó játékosa: Szabó Lili – Nyíregyháza

Legjobb irányító játékosa: Berkó Liliána – Felsőváros Székesfehérvár

Legjobb védekező játékosa: Kertész Petra – BRSE

Az OGYB döntő MVP-je: Orosz Bianka – Felsőváros Székesfehérvár

Megosztás:

Címke: , , , , ,