Röplabda BL: A világ egyik legjobb csapata érkezik Békéscsabára

Bajnokok Ligája sorsolás: A világ egyik legjobb csapata érkezik Békéscsabára.

Megtartották Luxemburgban a Bajnokok Ligája 2017-2018 szezonjának sorsolását, ahol a magyar bajnok Békéscsabai Röplabda SE selejtezők során a tavalyi BL döntős, olasz Imoco Volley CONEGLIANO csapatát kapta ellenfélként.

A hazai mérkőzés várhatóan 2017. október 17-én lesz Békéscsabán, míg az idegenbeli összecsapásra október 21-én kerül sor.

Az olasz együttes meghatározó szereplője a kontinens röplabdázásának, soraikban számos világsztárral. A 2016-2017 BL Final Four elődöntőjében a Dinamo Moszkvát búcsúztatták és csak a döntőben elszenvedett vereség gátolta meg őket, hogy Európa legrangosabb sorozatának a trónjára üljenek.

Íme a reakciók a sorsolást követően:

Molcsányi Rita a BRSE válogatott játékosa: Izgatottan vártam a sorsolást, örülök, hogy egy igazi sztárcsapat ellen léphetünk pályára ismét. Biztos vagyok benne, hogy telt ház és remek hangulat lesz a városi sportcsarnokban. Tavaly a Busto Arsizio ellen megtapasztalhattuk, hogy milyen erős az olasz röplabda klub szinten is, most pedig egy annál még erősebb gárda következik, minden poszton világsztárokkal. Nincs bennem félelem, hiszek a klubban, tudom, hogy remek csapatunk lesz idén is. Tudom, hogy nem mi vagyunk a párharc esélyesei, de megfelelően felkészülünk a mérkőzésre és harcolni fogunk utolsó erőnkig.

Alberto Salomoni vezetőedző: A lehető legkeményebb ellenfelet kaptuk! Ez a csapat tavaly döntőt játszott a Bajnokok Ligájában, míg az olasz bajnokságban az elődöntőig jutott és most is a sorozat esélyesének számít. Ugyanakkor a szurkolóknak fantasztikus élmény, nekünk pedig nagy lehetőség lesz arra, hogy összemérjük erőnket és felkészültségünket az egyik legjobb európai együttessel.

Baran Ádám a klub elnöke: Igazi röplabda csemege várható október 17-én, hiszen ehhez fogható csapat nem mindennapi vendég Magyarországon. Csak az elmúlt néhány órában rengeteg telefont és e-mailt kaptunk, már most óriási az érdeklődés a találkozó iránt, biztos vagyok benne, hogy fantasztikus hangulat várható. Még egyik csapatnál sem alakult ki a végleges játékoskeret, de tudjuk, hogy az olaszok az esélyesebbek, azonban mi sem feltett kézzel megyünk csatába. Büszkék vagyunk, hogy a legmagasabban jegyzett európai sorozatban képviselhetjük Magyarországot, fiatal játékosainknak is remek próbatétel lesz, hiszen testközelből mérhetik le, hol tartanak a világ legjobbjaihoz képest.

Szintén a nap híre, hogy megtartották a további európai kupa sorozatok sorsolását is, amely azért is érdekes mert így eldőlt, hogy a Békéscsaba – Conegliano párharc vesztese az izraeli Maccabi HAIFA ellen lép majd pályára decemberben a CEV Kupában.

 

A hírről készült videó anyagunk:

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,