Pénteken kezdődik a kick-box világkupa Budapesten

Pénteken, Budapesten megkezdődik a kick-box világkupa, hatalmas részvétel mellett. Szerda estig 2641 nevezés érkezett, 37 ország 248 egyesületéből, de még messze nem ez a végső létszám.

A mezőny zöme Európából érkezett, de például eljön az USA, Brazília, Guatemala, Mauritius, Mongólia válogatottja is. Az óriási érdeklődésnek több oka lehet. A hagyomány, hiszen Magyarország már a huszonharmadik kick-box világkupát rendezi. A tavalyi, szintén Budapesten megrendezett világkupa remek lebonyolítása, amelynek hírére még többen jöttek el az idén fővárosunkba. S nem utolsósorban, az ősszel itt rendezik meg a felnőtt kick-box világbajnokságot is, és jó néhány csapat méri fel most a helyszíneket. Igen, helyszíneket, mert a tatamis szabályrendszerek – point-fighting, light-contact és kick-light – a MOM csarnokban, míg a ringes versenyek (K-1, low-kick és full-contact) a pár száz méterre lévő Kongresszusi Központban lesznek.
A hatalmas indulólétszám miatt változások következtek be a programban azért, hogy a versenyt zökkenőmentesen lehessen beindítani. A zenés formagyakorlat kategóriák megrendezésének helyszíne átkerült a Budapesti Kongresszusi Központba (a ringes szabályrendszerek helyszínére). Szombaton és vasárnap pontban reggel 9 órakor kezdődnek meg a versenyek a MOM Sportközpontban (a tatamis szabályrendszerek helyszínén), a Budapesti Kongresszusi Központban a küzdelmek kezdete változatlan: 10 óra.
Remélhetőleg sok szurkoló biztatja majd a versenyzőket. A Békés megyei klubok is nagy létszámmal és éremesélyesként lesznek jelen, kihasználva azt, hogy ezen az igazán rangos versenyen nem kell nagyon messzire elutazni. Folyik a csata az előkelő ranglista helyezésekért is. A tét, hogy ki utazik majd a szeptemberi macedóniai kick-box utánpótlás Európa-bajnokságra.

Megosztás:

Címke: , , , ,