Monte Cristo századszor is

Az előadás előtt fényképkiállítás nyílt Szarvason.

Századik alkalommal játszotta a Monte Cristo grófját a Békéscsabai Jókai Színház. A jubileumi előadást Szarvason, a Vízi Színházban adták elő szerdán. A színpadra lépés előtt fényképkiállítás nyílt az előadásokon készült fotókból.

Nemcsak a képekkel, hanem egy-egy betétdallal is felelevenítették a Monte Cristo grófja című előadást, amelyet szerdán már századszor adott elő a Békéscsabai Jókai Színház társulata. A teátrum igazgatója azt mondta: száz színpadra lépés egy vidéki színház esetében igen nagy szó, még akkor is, ha az előadások egy részét Budapesten, a RaM Colosseumban az Experidance társulattal közösen adták elő.

– Kevés az olyan musical, amelyben az összes szám sláger – hangsúlyozta Seregi Zoltán. –  Mondtam is a zeneszerzőnek, Szomor Györgynek, hogy elszórt egy csomós slágert ebben a darabban. Klasszikusan két-három sláger van egy musicalban, de itt az összes az.  

A darab különösen kedvelt a nézők körében, van olyan rajongó, aki már harmincszor látta a művet. Általában pár nap alatt elfogy az összes jegy. Babák Mihály szerint ez annak köszönhető, hogy a mű és a Jókai színház új színházi kultúrát valósított meg azzal. Szarvas polgármestere szerint a Broadway-n is el lehetne adni a darabot.

Az előadásokat megörökítő fotókat, amelyekből válogatás látható Szarvason, a Szeparéban, Babák Zoltán készítette.

               

 

Megosztás:

Címke:

Vélemény, hozzászólás?