Megtartotta közgyűlés utáni sajtótájékoztatóját az MSZP

Tavaszi ülésszakának utolsó ülésén a Közgyűlés több, a zöldebb jövő irányába mutató döntést hozott. Többek közt döntés született kerékpárutak építéséről, a Lencsési-lakótelepet a belvárossal összekötő jelenlegi útvonal tehermentesítéséről és az elektromos autók ingyenes parkolásáról. – Mondták el az MSZP önkormányzati képviselői a közgyűlés utáni értékelésükön.

Miklós Attila elmondta: -Hiányérzetünk az anyagok előkészítésével kapcsolatban keletkezett, hiszen már nem először fordult elő, hogy az ülésen kiosztott, többször egymásnak ellentmondó szakértői anyagok alapján kellett a képviselőknek döntést hozni.

A Szocialista Párt képviselői külön kitértek  a Kazinczy-lakótelep környékét is érintő fejlesztésekre. Fülöp Csaba megjegyezte, ha a most elfogadott pályázat megvalósul, a Szabolcs utcán is épülni fog kerékpárút, az Ihász és a Szerdahelyi utca között szakaszon.  Ez a fejlesztés, a vasútfejlesztés óta keletkezett, komoly lakosság igényt elégítheti majd ki.- tette hozzá a képviselő, majd megjegyezte, el kell gondolkodni azon is, hogy az egyirányú utcákban – például az Őr utcában – egy kerékpáros sáv felfestése segítse a gyorsabb és biztonságosabb közlekedést. A kerékpárutak építését továbbra is támogatjuk, hiszen a meglévők összekötésével, hálózatosításával tudunk igazi kerékpárosbarát várossá válni.

Miklós Attila az értékelés végén kitért a hulladékkezelés és szállítás ügyére. Elmondta, az állami fennhatóság alatt működő vállalkozás hulladékot ugyan még nem szállít, de az Európai Uniós forrásoknak köszönhetően új eszközöket és járműveket  már tudott beszerezni, és az egyetlen cég, amelyik rendelkezik a szükséges engedélyekkel.

Békéscsabán jelenleg megoldott a hulladék szállítása és elhelyezése. A Szocialista párt képviselője elmondta remélik, hogy a jövőben a politikai csatározások csitulásával, a számlázási problémák megoldása után a hulladékkezelő cég és a hulladékválogató is tartósan működni fog, az új eszközök használatba kerülnek. Mindez előrelépést jelentene a tudatos hulladékkezelés kérdésében.- tette hozzá Miklós Attila.

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , , , , ,