Lakossági fórum a megújuló piacról

Lakossági fórumon tájékoztatták az érintetteket a békéscsabai piac fejlesztéséről. A szakemberek elmondták: a felújítás során a csarnok és a mellette lévő külső területek átalakítása is megtörténik. Jelenleg az engedélyek beszerzése és a kiviteli tervek készítése zajlik.

Közel 800 millió forintból újul meg a békéscsabai piac. A szakértők elmondása szerint a felújítás több ütemben valósul meg. A munkálatok alatt korlátozásokra kell számítani, a városüzemeltetés azonban folyamatosan biztosítja majd az árusítás zavartalanságát.

A tájékoztatás szerint elsőként – még idén – lefedik a szabadtéri piacot, jövő tavasszal pedig a csarnok átalakítását kezdik el, majd a hátsó pavilonsorral folytatják a munkálatokat. Az árusok számára a nagybani piac vagy a parkoló területén biztosítanak a felújítás alatt sátrat vagy faházat. Mint elhangzott: a jelenlegi ütemezés szerint legkésőbb másfél év múlva egy korszerű, megújult piaca lesz a megyeszékhelynek.

A szakemberek elmondták: a fórumon elhangzottakat, a lakosság észrevételeit megpróbálják beépíteni a tervekbe, illetve figyelembe venni azokat a kivitelezésnél.

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , ,