Labdarúgás: Az Előre pár centire volt a győzelemtől – Videóval

Jó iramú rangadót játszott az Előre és az NB I-ből kieső MTK vasárnap este a labdarúgó Merkantil Bank Ligában. A találkozó 93. percben nem adta meg a játékvezető a Békéscsaba gólját, így egy pontot szereztek a kék-fehérek a Kórház utcában.

A csabaiak kezdtek jobban, a 7. percben egy szöglet után Birtalan Botond lövését kellett blokkolni a kék-fehér védelemnek. A lilák játszottak fölényben, a 10. percben már a harmadik szögletet végezték el. A 24. percben Gránicz Patrik kétszer is veszélyeztetett: először a védők akadályozták meg a gólszerzésben, majd középre adás helyett az oldalhálóba lőtt. A 29. percben először kellett valamelyik kapusnak közbeavatkozni: Lencse László kapott jó labdát, kiszorított szögből lőtt, de Rybansky zárta a szöget. A félidő hajrájában mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, de gól nem született.

A lilák drukkerei sem feledkeztek meg a londoni atlétikai világbajnokságon remeklő Baji Balázsról és Márton Anitáról, transzparensen gratuláltak a két csabai versenyzőnek.

Fordulás után is továbbra is jó volt a meccs irama, de kevés helyzetet láthatott a hivatalosan több mint kétezres nézősereg. Az 59. percből Torghelle Sándor fejesét lehetett feljegyezni, labdája nem találta el a kaput. A félidő közepén az MTK volt közelebb a gólhoz, volt olyan, amikor a csabai védők jól helyezkedtek, majd Lencse László is rosszul célzott. A 74. percben Katona Máté rossz ütemben csúszott be Mészárosnak, így megkapta második sárga lapját, és a kiállítás sorsára jutott az MTK védője. A hajrában nyomott az emberelőnyben lévő Békéscsaba. A 93. percben jöhetett volna a slusszpoén, Viczián Ádám be is talált, de csak pár másodpercig örülhetett, mert Karakó játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

A csabaiak ugyan közelebb álltak a győzelemhez, de összességében igazságos döntetlen született egy jó színvonalú csatában.

 

Megosztás:

Címke: , , , ,