Labdarúgás: A Csaba hétfőn kezdi a felkészülést

 

A tervezetben tíz edzőmérkőzés is szerepel, hat hetes munka vár a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgóira. A programban július 4. és 9. között mórahalmi edzőtáborban tölt egy szűk hetet a csapat.

Az új igazolások bemutatását, valamint a távozók névsorát csak a még élő szerződések lejárta után teszi közzé az egyesület, hiszen figyelembe kell venni a kontraktusokban rögzített feltételeket. A csapathoz minden érdekelt fél és próbázó is csatlakozik majd, tehát a felkészülést a tervek szerint a végleges kerettel kezdi meg az együttes. Az átigazolási szezon augusztus 31-ig tart, addig várhatóan még lesznek további új érkezők is.

Közben az is konkretizálódott, hogy július 3-án, hétfőn úgynevezett ellenőrző biztonságtechnikai pályabejáráson vizsgálják meg az MLSZ és a hatóságok munkatársai a Kórház utcai stadion alkalmasságát. Ebből az is kiderül, hogy a csabai gárda albérletben játszik-e az őszi szezonban. A tulajdonos egyik legfőbb szándéka az, hogy a békéscsabai és Békés megyei közönség a hazai mérkőzéseket itthon tekinthesse meg. A kivitelezővel és az építkezést irányító önkormányzat illetékeseivel egyeztetve a rekonstrukció áttervezett menetrend szerint zajlik a továbbiakban. A Kórház utcai felőli lelátó átépítését addig nem kezdik el, amíg az új, temető felőli épületegyüttest nem adják át. Az őszi szezont így az előzőekben megszokott körülmények között bonyolíthatja a klub. Télen azonban fordul a kocka, tehát a Kórház utca felőli szakaszt zárják le és a szurkolók már az új, addigra átadott lelátóról szemlélhetik a tavaszi idény hazai meccseit.

A felkészülésben tíz edzőmérkőzés szerepel, a lila-fehérek első ellenfele június 24-én a DVTK lesz. A következő hetekben többek között a Balmazújváros, a Nyíregyháza, az MTK Budapest és a Szolnoki MÁV is a riválisok között szerepel.

A 2017/2018-as szezonra érvényes bérletek árusítását július 3-án, hétfőn kezdik.

Megosztás:

Címke: , ,