Közel 50 millió forintot nyertek békési egyesületek

 

A Békési Városvédő és Szépítő Egyesület valamint a Nefelejcs Békési Kulturális és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület sikeresen pályázott a Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével elnevezésű pályázaton.

A pályázat eredményeként közel 50 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesültek. A programok célja a társadalmi felelősségvállalás erősítése, a generációk közötti együttműködés és kapcsolat javítása, a családok és a társadalmi összetartás erősítése, a civil társadalom megerősítése, a társadalmi integráció és társadalmi szolidaritás megerősítése. A projektek megvalósítására 36 hónap áll rendelkezésre.

Az egyesületek a 36 hónap alatt több közösségfejlesztő programot terveznek megvalósítani: kézműves foglalkozásokat, családi és családi közösségépítő napokat, melyek kapcsolódnak valamelyik ünnepünkhöz is. Mindezek mellett kiemelt figyelmet fordítanak a hagyományaink továbbéltetésére is: 36 alkalommal, havonta kerül megrendezésre egy oktató tánckör is, amellyel a tánc iránti szeretetet kívánják erősíteni a célcsoport tagjainál.

Többek közt a projektek célja a helyi igényekre és lehetőségekre reagálva a már létező kisközösségek kapacitásainak és aktivitásának, valamint szervező erejének fejlesztése. Ezen felül a kisközösségek szervezett programjai tárházának bővítése a társadalmi integráció és együttműködés területein.

Többféle képzés is megvalósul a célcsoport tagok bevonásával: kommunikációs képzés önkénteseknek, kulturális közösségfejlesztő képzés, értékőr képzés, társadalmi integráció képzés, kulturális értékek demonstráció képzés, kulturális rendezvényszervező képzés, néprajz képzés.

A projektek a Széchenyi 2020 program keretében valósulnak meg, melyekről bővebb információ a bekesivarosvedok.hu és a bekesinefelejcs.hu oldalon olvasható.

 

Megosztás:

Címke: , ,