Kézilabda: Szélsői vezették győzelemre az Orosházát

Kovács Dávid | 2017. március 19. - 19:46

Az Orosháza a 10., a Vác a 11. helyet foglalta el a férfi kézilabda NB I tabelláján, egy pont választotta el a csapatokat egymástól. Külön nem kell ecsetelni, hogy mennyire fontos volt ez a mérkőzés a feleknek.

Orosházi FKSE-LINAMAR — Váci KSE 29-24 (14-10)
K&H liga férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 350 néző. Vezette: Bacs, Bóna.
Orosháza: Herjeczki — Pásztor M. 3, Ferenczi, MORVA 3, Antal 1, KNEZEVIC 5 (3), Tárkányi 3. Cs.: SZABÓ L. (kapus), Srsen 1, Markoski 1, NÉMETH G. 5, Z. Radojevic 2, John 1, KOMPORÁLY 4, Oláh. Vezetőedző: Buday Dániel. Vác: Vitáris — VASIC 7, STANOJEVIC 6 (2), Topic 1, KOLLER 5, Pavlovic 2, Popovic 1. Cs.: Drissi (kapus), Tyiskov 1, Ménfői, Lendvay 1, Császár. Vezetőedző: Gúnya Péter.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 2/2.

Két gyors Pásztor-góllal kezdett az Orosháza, amely vezetett 3-1-re is, ám a váciak is hamar megtalálták a hazai védelem gyenge pontjait. Visszább vettek a csapatok, már ami a góltermelést illeti, sokat rontottak a váciak az orosházi kapu előtt, ám Ferencziék nem tudták kellőképpen kihasználni a lehetőségeket. Buday Dániel több változtatást is eszközölt a védelemben, és a kapuban is (Herjeczkit Szabó Levente váltotta), amivel az masszívabbá vált. A 19. percben az egykoron Orosházán is megforduló váci edző, Gúnya Péter háromgólos hazai vezetésnél időt kért. 

A zöld-sárgák növelhették volna előnyüket, de rövid időn belül a harmadik labdájukat szórták el. A 38 éves Szabó Levente jelenléte ugyanakkor kifejezetten jót tett a csapatnak, aki több remek védéssel vétette észre magát. A hajrához közeledve Buday Dániel is próbált tanácsot adni fiainak, hogy még pontosabban tegyék a dolgukat. A szélsőkre mindenesetre nem lehetett panasz, a három pályára lépő hat gólt hozott össze. A szünet előtti percekben végre kezdett kijönni a valós különbség a két csapat között, a váciak négy, majd ötgólos mínuszba kerültek. Pavlovic majd tíz perces váci gólszünetet tört meg, szépítve valamelyest az eredményen.

Később kezdték a félidőt, mégis magabiztosan nyertek

Mintha az öltözőben feledkezett volna az OFKSE, a Lendvayval frissítő vendégek a 2. félidő legelején nagyon gyorsan felzárkóztak két gólra. Nem sokkal ezután azonban visszaállt a régi rend, Gúnya Péter időkéréssel próbálta rendezni a sorokat. Buday edző jól forgatta a csapatát, mindenkinek lehetőséget adott és mindenki hasznosan játszott. Különösen a szélsők teljesítettek jól, a gólok majd felét ők szerezték, igaz ehhez kellett a jó kiszolgálás is. Apró lépésekkel haladt előre az Orosháza, a félidő derekán már hat volt közte.

A folytatásban sokáig nem tudott komolyabban felzárkózni a Vác, Németh Gábor váratlan húzásai után magabiztos vezetéssel kezdte meg a hajrát az Orosháza. Kisebb hullámvölgy a végén, de még maradt az előnyből, így az Orosháza végig vezetve megérdemelten jutott a két bajnoki ponthoz.

Így látták a főszereplők

Buday Dániel (vezetőedző, Orosházi FKSE): Tudtam, hogy nehéz mérkőzés lesz, jó csapat a Vác, nagyon kis különbségek vannak itt a csapatok között. Beleestünk egy olyan másfél hónapba, hogy nagyon erős ellenfelekkel játszottunk, ráadásul mindig idegenben, éreztem a csapaton is, hogy lelkileg és fizikálisan is visszaestünk, sérülések nehezítették a munkánkat. Tudtam, hogy ez ilyen mérkőzés lesz, szenvedni fogunk, azt is tudtam, hogy a két pont a legfontosabb, ami meg is van, de a játékkal nem vagyok elégedett, mert rengeteg ziccert kihagytunk és rengeteg lehetőséget adtunk a Vác kezébe, hogy visszajöjjenek a mérkőzésbe. Szerencsénkre és Szabó Levi teljesítményének köszönhetően ez végül nem sikerült. Fontos volt, hogy 16 pontunk legyen és felugorjunk a középmezőnybe, dolgozunk tovább, itt már nem lehet biztosra menni, lehet, hogy még nyolc pontot szerzünk, de lehet, hogy egyet sem.

Morva Zoltán (játékos, Orosházi FKSE): Nem volt egyszerű mérkőzés, úgy gondolom, hogy az első félidőben nagyon sok olyan hibát elkövettünk, amit előtte megbeszéltünk és Dani külön felhívta rá a figyelmet, hogy ne adjuk el könnyen a labdákat, mert az utóbbi időben ez sajnos nagyon jellemző volt. A szünetben szépen rendeztük a sorokat, nem azt mondom, hogy a második félidőben tökéletesen játszottunk, de ez a játék ma győzelmet ért. Dani is elmondta, nehéz sorozatban vagyunk, vannak sérült játékosaink, szerencsére most van egy hetünk pihenni, hogy felkészüljünk a Komló ellen. megyünk tovább, megpróbálunk minden hazai mérkőzést megnyerni és a végén meglátjuk, ez mire lesz elég.

Gúnya Péter (vezetőedző, Váci KSE): Sok mindenre készültünk, próbáltuk az elején meglepni az Orosházát, de nem sikerült. Meg lettek volna a lehetőségek, hogy szorosabbá tegyük a mérkőzést, de ezekkel nem tudtunk élni. A találkozó után a fiúknak fel tudtam sorolni nyolc olyan szituációt, amit levideóztunk, megbeszéltünk, tudtuk, hogy mi fog történni, mégis gólt kaptunk belőle. Idegenben ezzel a teljesítménnyel nem igazán érdemeltünk győzelmet, gratulálok az Orosházának, további sok sikert kívánok nekik. Nekünk azon kell dolgoznunk, hogy megszerezzük azt a pontszámot, ami matematikailag is bebiztosítja a bentmaradást.

Darko Pavlovic (vezetőedző, Váci KSE): Amit megbeszéltünk és aztán elhibáztunk, nem tudtunk teljesíteni, azzal megnehezítettük a saját dolgunkat a játékban. A második félidő végén volt lehetőségünk, de egész meccsen kapaszkodnunk kellett, és nem sikerült beérnünk a hazai csapatot. Szeretnék gratulálni az Orosházának, jobbak voltak a mai napon, végig uralták a mérkőzést, mi pedig sajnos sok hibát követtünk el.

Forrás: ofkse.hu