Kézilabda: A debreceni Pénzes Laura egy évig lila-fehérben – Videóval

A DVSC-TVP tehetséges, junior válogatott irányító-átlövője a következő szezonban kölcsönben szerepel majd Skaliczki László együttesében – közölte a debreceni klub a hivatalos honlapján. A lila-fehérek eközben sérülések és betegségek miatt lemondták a hétvégi zilahi tornát és itthon folytatják a felkészülést.

Pénzes Laura az előző szezont a DVSC-TVP felnőtt keretével dolgozta végig, s többször is lehetőséget kapott a bizonyításra. Most újabb lépcsőfok jöhet a 18 éves játékos pályafutásában, hiszen a 2017/18-as bajnokságban, kölcsönben Békéscsabán szerepel majd.

– Olyan megoldást szerettünk volna találni, amely mindenki számára megfelelő, ezért Laurával közösen úgy döntöttünk, hogy ezt a szezont Békéscsabán tölti, kölcsönben. Csabán játéklehetőséghez jut, az első osztályban erősödhet, egy remek edző keze alatt. Ez mindenképpen hasznos a játékosnak és a DVSC-nek is, hiszen egy év múlva egy NB I-es tapasztalatokkal felvértezett kézilabdázót kapunk vissza, mint ahogy a jövő nyári, debreceni világbajnokságra készülő junior válogatott is profitálhat Laura fejlődéséből. Természetesen folyamatosan nyomon követjük játékosunk pályáját – nyilatkozta Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője a debreceni egyesület hivatalos oldalán.

 

 

Békéscsabán nagy reményekkel várják Pénzes Laurát, aki már Békéscsabán jelentkezett edzésre.

– Laura olyan közösségbe érkezik, ahol sok a fiatal játékos, de biztos megtalálja a hangot velük, s az idősebbekkel is, akiktől sokat tanulhat – fogalmazott Skaliczki László, a Békéscsabai Előre NKSE vezetőedzője. – Több poszton is bevethető játékos, s nekünk ezekben a pozíciókban szükségünk van tehetséges kézilabdázókra. Bízom benne, hogy kreatív támadójátékával és szilárd védekezésével hasznára lesz csapatunknak!

Az elmúlt szezonban négy gólt szerző játékos izgatottan készül az új kihívásra.

– Hatalmas lehetőséget érzek abban, hogy ezt a szezont Békéscsabán tölthetem – árulta el a költözés előtt Laura. –A Lokinál most nagyon bő a keret, szinte biztos, hogy nem játszottam volna annyit, amennyit szeretnék, amennyire szükségem van a fejlődéshez. Szeretnék ott lenni a jövő évi junior világbajnokságon, ehhez pedig az kell, hogy az első osztályban játszhassak. Személyesen senkit nem ismerek a csabai keretből, de azt hallottam, hogy jó társaságba kerülök, s az is fontos volt számomra, hogy Tone Tiselj után újra egy kiváló szakemberrel dolgozhatok együtt.

A csabai együttesben Jovana Kovacevic és Walfisch Mercédesz is sérüléssel küzd, míg Mihálffy Adrienn lebetegedett, így Skaliczki László úgy döntött, hogy lemondja a részvételt a péntekre és szombatra tervezett zilahi tornán.

Megosztás:

Címke: , , , , , ,