Két óvodát és két bölcsődét bővítenek jövőre Békéscsabán – videóval

395 millió forintos támogatást kapott Békéscsaba két óvoda, illetve két bölcsőde bővítésére és korszerűsítésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. A fejlesztéseknek köszönhetően javul a gyermekek óvodai ellátása. Emellett összesen 36 bölcsődei férőhellyel lesz több a városban, ami megkönnyíti a kisgyermekes szülők munkavállalását is.

Békéscsaba önkormányzata az intézmények korszerűsítése, valamint a bölcsődei és óvodai férőhelybővítés miatt, nyújtott be pályázatot a „Családbarát, munkába állást segítő közszolgáltatások fejlesztése” című pályázati kiírásra.

– Szerdán értesültünk arról, hogy megint négy pályázatunk nyert a TOP-ban. Két óvoda és két bölcsőde felújításáról van szó, összességében 395 millió forintos támogatásról – tájékoztatott pénteki sajtótájékoztatóján Hanó Miklós, Békéscsaba Megyei Jogú Város gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere.

 

 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban a 3. számú Bölcsőde energetikai korszerűsítése mellett többek között egy multifunkcionális termet és egy csoportszobát is kialakítanak az új épületrésszel kibővített bölcsődében. Az intézményben a beruházásnak köszönhetően 24 férőhellyel lesz több jövőre. Hasonló épületátalakítás és férőhelybővítés lesz a Pataky László utcai bölcsődében is.

–Eddig 42 gyermek járhatott a Pataky utcai bölcsődébe, most tizenkettővel több. Úgy gondolom, hogy ez jelentős, még többre is lenne igény. A korszerűsítés az pedig rettenetesen fontos volt, hiszen nagyon-nagyon régi, elavult az épület – mondta el Dr. Csicsely Ilona, a választókerület önkormányzati képviselője.

A Tündérkert Óvoda Szegfű utcai telephelye 105 millió forintos támogatásból újulhat meg. Az energetikai korszerűsítés mellett egy több mint 140 négyzetméteres épületrésszel bővül az intézmény. A Lencsési Óvoda Zöldovijában ugyancsak korszerűsítik a fűtést és cserélik a nyílászárókat, hőszigetelik az épületet, valamint ugyancsak 140 négyzetméterrel bővítik az óvoda alapterületét 110 millió forintos támogatásból.

–A támogatási szerződések megkötése után az engedélyes-kiviteli terveket benyújtjuk a közreműködő szervezetnek. Ezt követően 2018 elején lefolytatjuk a közbeszerzési eljárást, aminek célja a nyertes kivitelezők kiválasztása lesz. Reményeink szerint 2018 tavaszán elkezdődik mind a négy építési beruházás – emelte ki dr. Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. cégvezetője.

A tervek szerint mind a négy intézmény korszerűsítését és bővítését befejezik 2018 novemberéig.

Megosztás:

Címke: , , , , , , , , ,