Jobbik: korrupció a láthatáron

Sajtótájékoztatón értékelt a Jobbik.

A Fideszes haverok már nem a spájzban, hanem majdcsak az asztalnál vannak, ezt Kocziha Tünde mondta, a Jobbik, közgyűlést értékelő sajtótájékoztatóján. A képviselő szerint bár Békéscsaba számára igen komoly fejlődést ígér a 2014-2020-as gazdasági program, ám a fejlesztésekkel együtt a korrupció gyanúja is felmerülhet, amely nem tenne jót a város hírnevének. Kocziha Tünde emellett a költségvetéssel kapcsolatban is több problémát lát.

A Jobbik szerint hiába szűnt meg Békéscsaba adóssága, ha újabb hitelek felvételére kényszerül a város. Kitért arra, hogy az iskolák üzemeltetése bár nem terheli tovább a költségvetést, de az oktatási intézmények működése eddig soha nem látott veszélyben van, köszönhetően, ahogy fogalmazott, a Klikkesítésnek. Emellett a város olyan plusz feladatokat kapott, mint a hulladékgazdálkodás finanszírozása, amely további terheket ró a költségvetésre: a lakosság is közvetlenül érintett abban, hogy még számlát nem kaptak. Ez azt jelenti, hogy a város sem kapott az állami hulladékkezelési cégtől támogatást. Éppen ezért a város a költségvetésből igyekezett megoldani a hulladékszállítást – fogalmazott Kocziha Tünde.

A 2014-2020-as gazdasági programról a képviselő elmondta, a Jobbik támogathatónak tartja, a közgyűlésen mégis tartózkodott a szavazásnál, mert mint említette, a programban szereplő beruházások kapcsán, országos szinten már felmerült a korrupció gyanúja, amely nem tenne jót a város hírnevének: ugye kihirdették az M44-es megépítésnek nyertes konzorciumát, ez a Duna Aszfalt illetve Hódút. Tudjuk jól, hogy a Duna Aszfalt Mészáros Lőrinchez közvetlenül köthető cég, Mészáros Lőrinc pedig a miniszterelnök jó barátja, üzlettársa, tehát velük kapcsolatban már nagyon sok korrupciós ügy felmerült. Itt már beruházásokat ők végeztek a városban, ezzel együtt szóbeszédek is elindultak és én  jóindulattal igyekeztem felhívni a figyelmet arra, hogy nagyon oda kell figyeljünk a jövőben, nehogy a korrupció gyanúja itt bárkit is elérjen a jövőben – hangsúlyozta Kocziha Tünde.

A Jobbikos képviselő mindezek mellett megemlítette, hogy szerinte, a DAREH ügy hátterében, a Békés megyei Fideszen belüli két érdekkör folyamatos harca áll, amely továbbra sem fog megoldást hozni. A Szigligeti utcai tanuszoda ügyében Kocziha Tünde kiemelte, hogy a medence már régen elkészült volna, ha annak ötletét nem a polgármester vetette volna fel. 

Megosztás:

Címke: , ,