Ingyenjogsit kaptak a gyulai iskolások

Idén 8 gyulai általános iskola vehetett részt Békés megyében a „SuliMoped” programban. A kezdeményezést már ötödik éve hirdetették meg. Idén az 50 tanulón kívül még további három diák juthatott hozzá ingyen a jogosítványhoz a Gyulai Trend Autósiskola jóvoltából.

A SuliMoped programban megszerzett jogosítványokat Hudák Pál rendőrségi főtanácsos és Pelleg József rendőr alezredes adta át a programban résztvett gyerekeknek. Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság kezdeményezésének köszönhetően 50 tanuló juthatott hozzá ingyenesen  segédmotoros jogosítványhoz. A kezdeményezés célja elsősorban a közlekedés kultúrára való nevelés, és az első jogosítvány megszerzése volt.

Huszár Mihály szakoktató azt hangsúlyozta: a program fontos, hiszen az ingyenesség mellett balesetmegelőzési szerepe is van.

– Hiszem és bízom abban, hogy ezek a gyermekek sokkal biztonságosabban és sokkal jobban fognak közlekedni a tanfolyam után – fogalmazott a szakember a behir.hu kérdésére.

Békés megyében sikeres a kezdeményezés, ezt bizonyítja az is, hogy a lehető legjobb arányban teljesítik a tanulók a vizsgákat. A gyerekek egy kiválasztás után kerültek be a programba, melynek nagy szerepe van a sikerességben – mondta Hudák Pál rendőrségi főtanácsos.

– Minden esetben a kiválasztás teszi sikeressé a programot, illetve a résztvevő gyerekek hozzáállása és az oktató autósiskola szakmai hozzáállása is fontos – fogalmazott a rendőrségi főtanácsos.

Mielőtt kezdetét vette a vakáció, a jogosítványok átadása után a diákok és az oktatók összeálltak egy közös kép erejéig, ezzel zárva le a közös munkát.

 

Sz.R.

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , ,