Hoppál Péter: A magyar érdek az elsődleges

Hoppál Péter Békéscsabán tartott nemzeti konzultációs lakossági fórumot. A kultúráért felelős államtitkár szerint a 2010-es kormányváltással született meg a magyar érdek elsődlegességét hangsúlyozó irányelv, ami Magyarországgal szemben komoly nemzetközi ellenállást váltott ki.

Májusban indította országjáró körútját a kormány, három hét alatt valamennyi választókerületben, 120-130 helyszínen tartanak fórumot, ahol szeretnék minél többekkel megvitatni a kormány álláspontját a szuverenitási kérdésekben és támogatást kapni azokban.

Hanó Miklós választókerületi elnök – akinek meghívására Békéscsabára érkezett a kulturális államtitkár – kiemelte, a kormány komoly véleményformálásba kezdett, a lakosság pedig megoszthatja véleményét több kérdésben is.

– Az egyik legfontosabb cél, hogy tartsuk meg a keresztény Európát. Magyarországnak meg kell őriznie a szuverenitását, a helyi, minket érintő kérdésekben nekünk kell dönteni, mint például energetikában vagy az adópolitikában – hangsúlyozta a választókerületi elnök.

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár hangsúlyozta: a nemzeti konzultáció sikeres, eddig 1,5 millióan küldték vissza a nemzeti konzultációs kérdőíveket.

– Mindenki érzi a személyes felelősségét abban,  hogy az elmúlt hét évben, közösen elért eredményeket nem szabad elveszíteni. Úgy tűnik, hogy a brüsszeli központosítási tervek alapján korlátoznának saját döntéshozatali rendszerünkben. Magyarország azonban kitart az eredményei mellett és amellett, hogy az állampolgárokkal közösen alkossuk meg a jövőnket – fogalmazott az államtitkár

A fideszes politikus a lakossági fórumon azt mondta: az Orbán-kormánynak a magyar érdekek szem előtt tartásával sikerült kivezetnie az országot a 2010-es csődközeli helyzetből. Az emberek megadóztatása helyett a bankokat és a multinacionális vállalatokat adóztatták meg, ekkor „kezdődött az őrület, őrjöngés és üvöltözés volt Brüsszelben” – tette hozzá. Egyetlen bank és multivállalat sem vonult ki Magyarországról, és 12 ország vette át ezt az adópolitikát – húzta alá.

Hoppál Péter közlése szerint másodszor a rezsicsökkentés miatt „üvöltöztek”, végül amiatt vált állandóvá „az őrjöngés” a belga fővárosban, mert Magyarország kerítéssel zárta le a migrációs útvonalat, így védve a külső erőkkel szemben a közbiztonságot.

Kifejtette: a kormány a világban és az Európai Unióban egyedülálló családtámogatási rendszert dolgozott ki; 2010 óta 770 ezer új munkahely jött létre, 3,7 millióról 4,4 millióra nőtt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliség 12-ről 4 százalékra esett; csökkentették a személyi jövedelemadót, amivel százmilliárdok maradtak „a dolgozó magyar embereknél”, több szakmában bérprogramok, életpálya-modellek indultak. Az államtitkár szerint a nemzetegyesítés is történelmi előrelépés volt Trianon óta, mostanra 700-800 ezren kérték a magyar állampolgárságot.

Az illegális bevándorlás hatásait beláthatatlanoknak nevezte. „Ha már beengedtük őket, nem lehet kitoloncolni, az embertelen” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a családegyesítés miatt egy migráns rövid időn belül tízet jelent.

Az ENSZ szerint Ázsiában és Afrikában népességrobbanás várható; a balkáni útvonalon jelenleg is 80 ezren vannak úton, török táborokban 3,5 millióan várakoznak. Ez azt bizonyítja, hogy a tömegáradatnak legalább 35 évig lesz utánpótlása – mondta Hoppál Péter.

Az illegális migrációt ráadásul „globális ügynökszervezetek” is segítik – jelentette ki.

MTI/Kovács Dávid

Megosztás:

Címke: , , ,