Helyi ízek kavalkádja a békési piacon

 

Helyi ízek kavalkádjára hívta a vásárlókat a Békési Piacfelügyelet pénteken. A rendezvény célja az volt, hogy a piacra kilátogatók megismerhessék, megkóstolhassák a helyi és a környékbeli őstermelők termékeit. Békésen minden héten a város egyik központi közéleti színterévé válik a helyi piac.

Gyümölcsök, zöldségek, kézműves termékek, sajtok és csak helyi bio alapanyagokból készült ivólevek. A helyi termelők mutatták be portékáikat a békési piacon, amelyeket a vevők ezúttal meg is kóstolhattak.

A gyomor panaszok megszűnnek a vérképző szerveket segíti- mondta Csávás Istvánné Zsuzsa őstermelő. Ez az őstermelő családi vállalkozásban, otthon gépesítés nélkül készíti az ivóleveket, melyeket – mint mondta – egyre több vásárló fogyaszt rendszeresen. De volt olyan gazda, aki dió vagy éppen fokhagyma olajat kínált.

Az egészségre gyakorolt hatása is bizonyított, de salátára is nagyon finom- nyilatkozta Bényei Gáborné a Békési Dióstanya biogazdája.

A megkérdezett vásárlók azt mondják, ha tehetik, itt szerzik be az otthoni asztalra valót. Megbíznak a gazdákban és a termékeikben.

– Tudja az ember a származását a növénynek, meg a termelvénynek- mondja egy vásárló Grósz András. 

– Zöldségeket vásárolok rendszeresen, megszokott termelőktől, csak termelőktől, – és meg vagyok elégedve- nyilatkozta egy helyi lakos Békefi Lászlóné.

A tervek szerint jövőre megkezdődik az a 250 millió forintos beruházás, amely során tovább korszerűsítik a békési piacot. Például felújítják az aszfaltréteget.

Már most is megfelel a békési igényeknek, mind az eladók mind pedig a vevők kényelmét szolgálja, de természetesen szépíteni, fejleszteni való mindig akad- nyilatkozta Deákné Domonkos Julianna képviselő.

Jövőre már várhatóan 50 új elárusító hely, és új pavilonok fogadják majd a gazdákat.

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , , ,