Hat pozitív szonda

Bali-Hatala Boglárka | 2017. március 20. - 14:40

Négy autós, valamint egy segédmotor és egy mezőgazdasági vontató vezetője ellen indult büntetőeljárás ittas járművezetés gyanúja miatt Békés megyében. Békés megyében 2017. március 19-én hat férfit állítottak elő a rendőrök azért, mert a gyanú szerint ittasan vezettek.

Mezőberényben, a Petőfi utcán 9 óra 15 perc körül egy szeghalmi férfit ellenőriztek a rendőrök. Személygépkocsit vezetett és az alkoholszonda ittasságot jelzett nála. Ezután még két légalkoholmérés következett, amelyek eredménye szintén pozitív lett. A férfitől elvették a vezetői engedélyét és büntető feljelentést tettek ellene. Negyed órával később Gyulán, a Part utcában egy tolató autó vezetője belehajtott az Élővíz-csatornába. A férfi, aki nem sérült meg, elismerte, hogy ittasan vezetett. A vezetői engedélyét bevonták és büntetőeljárás indult ellene.

Békéscsabán, a Dobos István utcán 10 óra 15 perc körül szintén egy személyautó vezetőjénél merült fel az ittas járművezetés gyanúja. A rendőrjárőrök mintavételre és orvosi vizsgálatra vitték, majd büntető feljelentést tettek ellene, a jogosítványát pedig bevonták. A negyedik férfit Sarkadon, a Hajdú utcában ellenőrizték 11 óra 45 perc körül. Nála is alkoholfogyasztást jelzett a szonda, ezért őt is előállították mintavételre és orvosi vizsgálatra. Segédmotoros kerékpárt vezetett, de vezetői engedélye soha nem volt, és a motorján nem volt érvényes kötelező felelősség biztosítás. A rendőrjárőrök a méhkeréki férfi ellen büntető és szabálysértési feljelentést tettek.

Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei Gádorosról, a Kossuth Lajos utcából 12 óra előtt néhány perccel állítottak elő egy férfit, aki a gyanú szerint ittasan vezette személygépkocsiját. A rendőrök elvették a vezetői engedélyét és ellene is büntető feljelentést tettek. Füzesgyarmaton, a Zrínyi utcában 13 óra 15 perc körül állítottak le a rendőrök egy mezőgazdasági vontatót, amelynek vezetőjénél a szonda alkoholfogyasztást jelzett. Újabb két, pozitív eredménnyel zárult mérés után a füzesgyarmati férfi jogosítványát elvették és feljelentették.

forrás:police.hu