Gyerekek a szerkesztőségben

Iskolás csoport látogatott a Békéscsabai Médiacentrumba, hogy megismerjék a diákok egy kicsit közelebbről a média világát, és betekintsenek a kulisszák mögé. A gyerekek a stúdióba is benézhettek, sőt a bátrabbak a hírolvasást is kipróbálták.

Nem mindennapi vendégek érkeztek a Békéscsabai Médiacentrum szerkesztőségébe. Az evangélikus iskola 2.B osztályos tanulói rendhagyó órán látogattak el a médiacentrum stúdiójába, ahol maga a főszerkesztő, Bali-Hatala Boglárka tartott idegenvezetést a gyerekek számára. A diákok körbejárták az épületet, és megismerkedhettek a televíziós műsorgyártás folyamataival. Horváth Szabolcs műsorvezető megmutatta nekik, hogyan is dolgozik egy hírolvasó, és a gyerekek kipróbálhatták magukat ebben a szerepben. A lurkók nagyon élvezték, hogy beleshetnek a kulisszák mögé.

A pedagógusok szerint a pályaválasztást nem lehet elég korán elkezdeni, és egy-egy ilyen tanulmányi látogatás nagyon meghatározó lehet a gyerekek számára. Szászné Váradi Éva tanítónő elmondta, hogy az intézményük igyekszik odafigyelni arra, hogy megkönnyítse a tanulók későbbi pályaválasztását. Sokat olvasnak és beszélnek a különböző foglalkozásokról. Ezért is kezdeményezték, hogy a szülők munkahelyét látogassák meg a tanulók. Így történt, hogy elsőként Bali Boglárka Rebeka, a főszerkesztő kislányának jóvoltából körbejárhatták a médiacentrum szerkesztőségét.  Itt még viszont nem ért véget a tanulmányi kirándulások sora. Az osztály további látogatásokat is tervez, hogy a diákok megtapasztalják, milyen is egy munkahely a valóságban. Következő úti céljuk a Linamar lesz.

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , , , , , , ,