Gól nélküli döntetlen a Kisvárda ellen

Bali-Hatala Boglárka | 2017. március 19. - 18:17

Az elmúlt hetek gyenge szereplését, illetve a csütörtöki, Puskás Akadémia ellen elszenvedett 3-0-s vereséget követően Zoran Spisljak vezetőedző lemondott, a kispadon ezúttal Boér Gábor meccselt megbízott edzőként. A Kisvárda az ötödik helyről várta a derbit, s egyértelműen jobb szájízzel, nagyobb önbizalommal, a három pontért jött a viharsarokba.

A partvonal mellől végig hangosan irányító edző mellett a játékosok is nagy akarattal vetették magukat a küzdelembe. A 2. percben máris sikerült veszélyhelyzetet teremtenie a hazaiaknak a vendégek kapuja előtt, de a Kisvárda is jelezte, valóban a három pontért jött Csabára. A 8. perc eseménye volt Szabó Péter éles szögből leadott lövése, illetve a 11. percben egy kavarodást követően Fodor ziccere. Az előbb és az utóbbi szituációnál is Hrabina védett, különösen a második alkalommal köszönhették meg neki a társak, hogy maradt a 0-0. A következő tíz percben egyik csapat sem tudott igazán helyzetbe kerülni, nem úgy a 22. percben, amikor is a vendégek első szöglete majdnem gólt hozott, az előre húzódó Ryashko azonban fejjel célt tévesztett. Egy perccel ezt követően Viczián szánta el magát egy 26 m-es távoli bombára, ami alig-alig ment mellé, Ivancsics kapus már verve volt. A 24. percben még egy Rajczi próbálkozást, majd a 37. percben egy Fodor lövést jegyezhettünk fel, mindkét esetben Hrabina védett. Az első félidő végét jelentő sípszó pillanatában megállapíthattuk, hogy az akarat nem mindig párosul jó játékkal, a lila-fehérek ugyanis küzdöttek, de a pontatlanságoknak köszönhetően kevés alkalommal veszélyeztették a Kisvárda kapuját.

A második játékrész elején aztán egy pontrúgás kis híján meghozta a vezető találatot a hazai csapatnak. A 49. percben a 23 m-es szabadrúgáshoz letett labdát Bagi remekül tekerte a bal alsó sarok irányába, Ivancsics kapus azonban hatalmas bravúrral szögletre mentett. A 65. percig aztán egyik oldalon sem jegyezhettünk fel veszélyes akciót, mígnem a csereként beállt Horváth előtt esetlegességből kifolyólag adódott egy nagy helyzet, de 10 m-ről elkapkodta és fölé lőtt. Két minutummal később, a 67. percben Birtalan Viczián hatalmas partdobását követően került óriási helyzetbe, a 11-es pontról, félmagasan belsőzött centikkel a bal kapufa mellé. A két tizenhatos között, a mezőnyben folyt jobbára a játék, a küzdelem, az akarat dominált ugyan, de a semleges néző számára bizony unalmasan teltek a percek. A védekezések, a rombolás mindkét gárdánál jól működött, de a támadások építésére már nem igazán futotta. Jellemző, hogy a maradék játékrész legfigyelemreméltóbb eseménye a csereként beállt vendégtámadó, Horváth kiállítása volt, aki Hrabinával szemben szabálytalankodott második sárga lapot érően a 84. percben. Valamelyest felpezsdült a meccs az utolsó percekre, de a csabai együttes már a maradék időben nem tudta kihasználni a létszámelőnyt, maradt a döntetlen.

Összességében voltak biztató jelek az Előre játékában, a védekezés és a küzdeni tudás mindenképpen dicsérhető volt, de a támadójátékban van még javítani való, bosszantó volt a sok pontatlanság.

Szegedi Zsolt