Gasztrotúra a Pajta Street Foodnál

2017. július 28. 06:05 | behir.hu

Valljuk be, Budapest Magyarország gasztro forradalom fővárosa is lett. Egyre több új üzlet nyílt, az ember pedig nem győzi kapkodni a fejét. Gondoltunk egyet, és ellátogattunk Békéscsabára, ahol megkóstoltuk a Pajta Street Food által kínált termékeket - írta Anita Bé a kikapcsolodok.blog.hu oldalon.

A bejegyzés így folytatódik: "Az üzlet még friss, nem is olyan régen nyitotta meg kapuit. Volt szerencsém beszélgetni az üzlet egyik tulajdonosával - Ilonával - is, aki rengeteg szuper ötlettel van felvértezve a vállalkozását illetően. Tudniillik egy ilyen üzletet tényleg szívvel-lélekkel kell üzemeltetni, ami itt szerencsére nem kérdéses, megvan! A pajtát a tulajdonosok (Hégely Sándor és Hégelyné Győrfi Ilona) építette (gondos tervezők, munkások bevonásával): rendezvényekre ideális, akár egy esküvőt is simán meg lehet ünnepelni, olyan hatalmas! Ezen túlmenően télen korcsolyapályaként is üzemel. Ilyenkor a hütte is beindul: forró italok várják a korcsolyával megpihenni vágyókat. Mi ez, ha nem a vendéglátás iránti szenvedély? Mi csak ámultunk-bámultunk, és kapkodtuk a fejünket a rengeteg információ hallatán. Minden apró dekoráció Ilonát dicséri, rengeteg időt fektetett abba, hogy kellemes legyen az összhang. Nem hiába, idejár a Magna Cum Laude együttes is egy jó burgerért! A Pajta rendezvényközpontként koncerteket is szervezett/szervez, szóval itt nincs unatkozás, az biztos.

Ezen ponton már annyira fel lettünk csigázva, hogy bele kellett csapjunk a lecsóba, és meg kellett kóstolnunk az ételeket.

Nőként mindig a ház alap burgerét választom. Ez az esetek 99%-ban így van ez. Olivér gyakran mondja, hogy „lakótelepi” vagyok, viszont ez alapján tudok viszonyítási alapot felállítani. Most sem tettem másként. Kérdésemre elmondták, hogy itt alapból átsütik teljesen a húst, hiszen Békés megyében kevésbé kedvelik a mediumra sütött ízvilágot. Természetesen, ha a vásárló azt kéri, szívesen elkészítik úgy is. Amikor megláttam a készre sütött ételemet, nem hittem a szememnek. - Hiszen ez hatalmas! Hagyta el a számat a felkiáltás.  A Pajta burger az alábbi hozzávalókat tartalmazza: marhahús, érlelt cheddar sajt, saláta, paradicsom, lila hagyma, bacon, és természetesen a szószok. Ez utóbbi nem volt domináns, aminek nagyon-nagyon örültem, nem vette el a ropogósra sütött bacon ízét. A lila hagyma kapott egy kis ecetes tuningot, ettől igazán savas hatást kapott a burger, ami remekül passzolt a paradicsommal. Itt mindennek megvan a maga helye, egyik íz sem nyomja agyon a másikat. A sajt nyúlós volt, ezt úrinőként nem lehet fogyasztani, de nem is akartam! Zseniális, bátran ajánlom!

Olivér a ház egyik specialitását kérte, amely egy kolb-burger volt. Nos fiúk-lányok, ha el akarjátok dobni az agyatokat, akkor ezt okvetlenül ki kell próbálnotok! Igazi csabai kolbász van benne, kecskesajt, káposzta, bacon, paradicsom, saláta, és a szószok. Azt kell, hogy mondjam, hogy ez nőként is nagyon ízletes volt. Sosem ettem ilyet, úgy érzem nem is fogok máshol ezzel találkozni. A kolbász nem hagyományos értelemben van jelen az ételben, hanem hamburgerpogácsaként! Már a külseje is mennyei, ízekben pedig savanykás-füstös íz ami leginkább jellemzi. A kecskesajtos párosítás egy annyira szuper ötlet volt, hogy csak na. Nos, nem is ecsetelném tovább, mert a végén azt hiszitek, hogy közöm van a helyhez, pedig tényleg nem.

A tálalás pedig megérdemel külön egy mondatot, hiszen ez sem a megszokott: fatálakon érkeztek az ételeink, amelyek mellé zománcos bögrébe kerültek a hasábburgonyák. Ez utóbbi standard, nincsen agyonsózva, kellemesen a burgerünk mellé. Limonádékat kértünk inni, örömünkre nem csak szirupokból, hanem gyümölcsökből is állt az italunk.

Remélem meghoztam a kedveteket, hogy az ország bármely városából egyszer eljussatok erre."

Anita Bé végül az elérhetőséget is bejegyezte: Békéscsaba, Gyulai út 65/1.; https://www.facebook.com/pajtastreetfood/; http://rendezvenypajta.hu/

 

Forrás: kikapcsolodok.blog.hu

További programok »

Itthon

Megnyitották a 32. Jókai Napokat

A Békéscsabai Szakképzési Centrumhoz tartozó Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium 32. alkalommal rendezi meg a Jókai Napokat. A 3 napig tartó eseményt április 23-án Szarvas Péter polgármester, míg Bácsfalvi Zoltán festőművész tárlatát Herczeg Tamás országgyűlési képviselő nyitotta meg.
2024. április 23. 20:06
FEL