A behir.hu, a Csabai Mérleg és a 7.Tv kiadója, a Békéscsabai Médiacentrum (BMC) Főzzünk együtt! című gasztronómiai magazinja szeptember 12-én 19 óra 20 perckor folytatódik. Célunk az, hogy a termőföldekről, üzemekből egészen a konyháig végigkísérjük útjukon a helyben termesztett zöldségeket, gyümölcsöket, illetve a Békés megyében készült alapanyagokat, miközben bemutatjuk a termelőket is. A szombati részben a halaké lesz a főszerep.
– Tíz éve lettem halasgazda, előtte más területen dolgoztam. 80 hektáron gazdálkodunk és főként pontyot, busát, amurt, illetve csukát, harcsát és a süllőt nevelünk – mondta el Filo Attila. Hozzátette: a hal íze nagyban függ a víz minőségétől, éppen ezért a Kft. ötévente tisztítja a tavat.
A szombati magazinból az is kiderül, hova exportálnak, illetve megismerhetjük, hogy a kft., hogyan válogatja, osztályozza, neveli a halakat. Az epizódban Prohászka Béla ajánlásával készítünk halas ételt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei igazgatóság konyhájában.