Jön a Főzzünk együtt! legújabb epizódja

2020. szeptember 9. 16:47 | Csiffáry Zsuzsanna

A 7.Tv új, Főzzünk együtt! című magazinja legfőképpen azoknak kedveskedik, akiket érdekel a helyi mezőgazdaság, és az, hogy a helyi termékekből, hogyan lehet otthon is különleges, egészséges ételeket készíteni. A főzésben most közreműködik Filo Attila, a Csababerek Kft. vezetője.

A behir.hu, a Csabai Mérleg és a 7.Tv kiadója, a Békéscsabai Médiacentrum (BMC) Főzzünk együtt! című gasztronómiai magazinja szeptember 12-én 19 óra 20 perckor folytatódik. Célunk az, hogy a termőföldekről, üzemekből egészen a konyháig végigkísérjük útjukon a helyben termesztett zöldségeket, gyümölcsöket, illetve a Békés megyében készült alapanyagokat, miközben bemutatjuk a termelőket is. A szombati részben a halaké lesz a főszerep. 

– Tíz éve lettem halasgazda, előtte más területen dolgoztam. 80 hektáron gazdálkodunk és főként pontyot, busát, amurt, illetve csukát, harcsát és a süllőt nevelünk – mondta el Filo Attila. Hozzátette: a hal íze nagyban függ a víz minőségétől, éppen ezért a Kft. ötévente tisztítja a tavat. 

A szombati magazinból az is kiderül, hova exportálnak, illetve megismerhetjük, hogy a kft., hogyan válogatja, osztályozza, neveli a halakat. Az epizódban Prohászka Béla ajánlásával készítünk halas ételt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei igazgatóság konyhájában. 

 

Galéria

 

További programok »

Életmód

Lehűlés érkezik az első novemberi hétvégén

Pénteken, mindenszentek napján a köd feloszlása után jellemzően napos-fátyolfelhős idő várható 15-20 Celsius-fok közötti hőmérséklettel, majd lehűlés érkezik az első novemberi hétvégén olykor erős széllel, így vasárnap hajnalban a szélvédett tájakon fagypont alá csökken a hőmérséklet és napközben is mindössze 7-12 fok várható - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
2024. október 31. 17:20
FEL