Fidesz: Fontos, hogy megmaradjon a hulladékszállítás színvonala

Szeptemberig még újabb tárgyalások zajlanak a város szerepvállalásáról a hulladékszállításban, a hajléktalanszálló felújítása pedig további forrásokat igényel. A közgyűlés legfontosabb döntéseit a Fidesz-KDNP frakciója is értékelte.

Tímár Ella önkormányzati képviselő a hulladékszállítással kapcsolatos döntéseket illetően kiemelte, a város továbbra is fontosnak tartja, hogy a szolgáltatás megfelelő színvonalon működjön. A szeptemberi közgyűlésig további tárgyalások zajlanak majd a Békéscsabai Vagyonkezelő Zrt. és a Tappe Kft. között arról, hogy a város miként tud a jövőben szerepet vállalni ezen a területen.

– A városnak és a közgyűlés tagjainak is az a céljuk, hogy ugyanez a szolgáltatás, ez a színvonal megmaradjon. Az elmúlt években, nagyon sokat fejlődött, szép tiszta lett a városunk. Közel 100 milliót költöttünk, rengeteg tárolót építettünk, hogy javuljanak a körülmények – emelte ki Tímár Ella.

Az önkormányzati képviselő kiemelte, az Árpád fürdőben legutóbb 2004-ben volt komplex felújítás, azóta folyamatosan kisebb fejlesztéseket hajtottak végre, véleménye szerint fontos lenne forrást bevonni egy újabb nagyobb felújításra.

A város tavaly döntött arról, hogy a hajléktalanok megfelelő ellátása érdekében az átmeneti szállást továbbra is 30 férőhellyel biztosítja. A fejlesztésre első körben 26 millió forint állt rendelkezésre a költségvetésben, azonban az engedélyezési eljárások, valamint a hatályos rendeletek miatt többletköltség alakult ki.

– Most úgy döntött a közgyűlés, hogy részben a szociális vésztartalék, részben az általános tartalék terhére további 14 millió forinttal megnöveli azt a forrást, amit hozzá kell tenni a fejlesztési program megvalósulásához – emelte ki Herczeg Tamás tanácsnok.

A Fidesz frakció tagjai kiemelték emellett több fontos fejlesztés indulhat el, hiszen újabb kerékpárutakkal bővülhet a békéscsabai hálózat, valamint több helyszínen is megszépülnek a város zöldfelületei.

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , , , ,