Érték és Minőség Nagydíjat kapott a Gyulahús Kft.

2023. szeptember 8. 12:15 | behir.hu

A cég Hagyományos Gyulai Sonkáját jutalmazták.

Érték és Minőség Nagydíjat kapott a Hagyományos Gyulai Sonka. Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezetője a parlament üléstermében vehette át a rangos elismerést Farkas Sándortól, az Agrárminisztérium miniszterhelyettesétől.

Így készül a Hagyományos Gyulai Sonka:

"A Hagyományos Gyulai Sonka sózását követően a füstölés, mint tartósító eljárás kőfüstölőkben, hideg füstöléses eljárással, legalább 4 napon keresztül történik. Az érlelés során tovább fokozzák a sonkák élvezeti értékét, ugyanis 8-10 nap elteltével a hús állománya kötött, íze kellemesen füst- és pácérett ízű lesz, az illatát pedig enyhe füst jellemzi. Az eljárásnak köszönhetően a sonka fogyasztható nyersen, a csomagolás kibontását követően 1-2 perc szellőztetés elteltével."

Forrás: Gyulahús Kft.

 

További programok »

Gazdaság

Szigorodik a termőföld művelésből való kivonása

Elfogadta az Országgyűlés azt a törvénycsomagot, mellyel több agrártárgyú jogszabályt is módosítottak. Dr. Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára az ennek részeként változott termőföldvédelmi törvény művelésből való kivonásra vonatkozó új szabályait mutatja be.
2024. május 6. 18:47
FEL