Erdős Norbert: Az Aranykosár alapítvány tevékenysége példaadó

 

 

Az Aranykosár a Gyermekekért Alapítvány a Békés város oktatásához kapcsolódó szolgáltatások működtetésére, fejlesztésére és segítésére törekszik. Ennek során az alapítvány munkatársai fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy az alapítvány a tanulás hatékonyságát előmozdító szemléltető eszközöket szerezzen be, szakköröket, kirándulásokat, színjátszó köröket, iskolai hagyományokat őrző rendezvényeket támogasson, kiemelkedő tanulói teljesítményeket jutalmazzon. „Ez a kitartó, hittel teli munka követendő példa nem csak Békés városa és Békés megye, de az egész magyar nemzet számára is” – jelentette ki Erdős Norbert európai parlamenti (EP) képviselő Békésen, az alapítvány által szervezett jótékonysági bálon. A fideszes politikus a 14 éves múltra visszatekintő bálnak már egy évtizede a fővédnöke.

 

– Ahogy a jótékonysági bál meghívóját a kezembe vettem, eszembe jutottak az elmúlt bálok kedves pillanatai. De az első gondolatom a nagyrabecsülésé volt: örvendetes, hogy a szervezők kitartó munkájának köszönhetően már 14. alkalommal valósulhatott meg a rendezvény – mondta. Az EP Oktatási és Kulturális Szakbizottságának a tagja hozzátette: ha megvan a hit, bármit meg tudunk tenni, a hegyeket is meg tudjuk mozgatni.

 

Az 1996-ban alapított intézmény célja az oktatáshoz kapcsolódó szolgáltatások működtetése, fejlesztése, az alapítványhoz tartozó iskola alaptevékenységét segítő, a tanulás hatékonyságát előmozdító szemléltető eszközök beszerzése, tömegsport, szakkörök, kirándulások, színjátszó körök támogatása, kiemelkedő tanulmányi-, sport-, művészeti eredmények jutalmazása, valamint az iskolai hagyományokat őrző rendezvények támogatása. A mostani bál bevételét udvari játszótér kialakítására fordítják majd.

Megosztás:

Címke: , ,