Előre: Maradt a tavaszi forma

Kovács Dávid | 2017. március 16. - 20:46

A Békéscsaba 1912 Előre a télen megerősített Puskás Akadémia otthonába látogatott a Merkantil Bank Liga 25. fordulójában. A lila-fehérek nem tudtak kimászni a gödörből és 3-0-s vereséget szenvedtek.

Merkantil Bank Liga, 25. forduló:
Puskás Akadémia FC – Békéscsaba 1912 Előre 3–0 (2–0)
Gól: Tischler (15. – 11-esből), Prosser (28., 62.)
Vezeti: Erdős (Király, Mohos)
PAFC: Hegedüs L. – Csilus Á., Vanczák, Hegedűs J., Forró – Gyömbér – Prosser, Sándor, Szatmári L. (Polonkai, 80.), Nagy Zs. (Szakály P., 57.) – Tischler (Lencse, 69.).
Békéscsaba: Hrabina – Bagi, Kelemen, Szélpál, Fábio – Spitzmüller – Szalai D. (Kálmán 85.), Nagy I., Viczián, Juhász (Tóth D., 65.) – Gyurján (Gránicz, 55.).

Nem kezdett rosszul a Csaba, de az apró lehetőségek után a 14. percben Csilus Ádámot rúgta fel Szélpál Norbert a büntetőterületen belül. Zsinórban a harmadik meccsen ítéltek tizenegyest az ellenfélnek. Tischler Patrik higgadtan lőtt a jobb alsóba és megszerezte a vezetést a Puskás (1-0). A 28. percben Sándor György passzát a tizenhatos vonalánál vette át Prosser, majd egy csel után a jobbösszekötő helyéről gyönyörűen kilőtte a jobb alsót (2–0). A félidő folytatásában is a felcsútiaknak volt több helyzetük, de az állás nem változott.

A második játékrészben sem tudott változtatni a meccs alakulásán, Prosser befelé cselezett, majd megpattanó lövése Hrabinát becsapva a kapuban landolt (3–0). Ezt követően már nem esett több találat, folytatódott a csabaiak rossz tavaszi formája: négy meccsen egy rúgott és tizenegy kapott gól.

A lila-fehérek a vereséggel visszacsúsztak a 8. helyre, vasárnap pedig már újabb nagy feladat következik, hiszen a Kisvárda érkezik a Kórház utcába.