Elkészült Békéscsaba új turisztikai honlapja

Elkészült Békéscsaba új turisztikai honlapja. A visitbekescsaba.com bemutatja Békéscsaba legjelentősebb turisztikai attrakcióit, kiemelten a gasztronómiát és a Munkácsy-örökséget, valamint megjeleníti a városban elérhető egyéb szabadidős programokat is.

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület és a helyi Tourinform iroda elkészítette a város új turisztikai honlapját, mely a visitbekescsaba.com  címen érhetnek el az érdeklődők. Az új honlap a városban megszállni kívánó vendégek számára a szálláshelyek széles kínálatát is felsorakoztatja a hotelektől egészen a magánszálláshelyekig.

– Még csak az első féléves számokat ismerjük, amelyek a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalmi adatai. A tavalyi év hasonló időszakához képest igen jelentős volt a növekedés mind a vendégszámok, mind a vendégéjszakák tekintetében. A vendégek száma 13 százalékkal, a vendégéjszakák száma pedig 20 százalékkal nőtt az egy évvel ezelőttihez képest – fogalmazott Gulyás Péter, a Békéscsabai Tourinform Iroda elnöke.

A szakemberek a weboldalt bemutató sajtótájékoztatón kiemelték, az információs társadalom korában nagyon fontos, hogy legyen egy olyan felület, ahol mindig friss információt találhat a Békéscsabára látogató turista.

– Magyarországon a nemzetgazdasági jövedelméből mintegy 11 százalék keletkezik turisztikai fogyasztásból, a turisztikai ágazatból. Ugyan nem Békéscsaba az a város, amely a legnagyobb turisztikai vonzerővel bír, de fontos számunkra, hogy ez az ágazat is éljen egy olyan marketing lehetőséggel, ami a 21. században nélkülözhetetlen – mondta el Herczeg Tamás, Békéscsaba Megyei Jogú Város tanácsnoka a Békéscsabai Médiacentrum szerkesztőségében megtartott sajtótájékoztatón.

A jelenleg magyar nyelvű honlapnak a későbbiekben angol, szlovák és román nyelvű verziója is készül. A közeljövőben megújul Békéscsaba Megyei Jogú Város honlapja is, ahonnan a „Turizmus” menüpontból a fentiekben bemutatott weblap lesz elérhető.

Megosztás:

Címke: , ,