Életmentők egy helyen: újra Kéklámpás Nap volt Orosházán

A rendőrség munkatársai bemutatókkal, játékokkal, valamint bűnmegelőzési és baleset-megelőzési programokkal várták az érdeklődőket.

Orosházán, a főtéren június 10-én rendezték meg az V. Városi Kéklámpás Napot, amelyen a rendőrség is részt vett.  A szervezők célja az volt, hogy bemutassák azoknak a munkáját, akik a bűnüldözési, kármentési, életmentési feladatokat végzik a mindennapokban. Emellett a tragédiák, bűncselekmények megelőzési lehetőségeire is igyekeztek ráirányítani a figyelmet.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzéssel foglalkozó szakemberei szemléletes feladatokkal, hasznos tanácsokkal készültek, a baleset – megelőzéshez kapcsolódóan pedig KRESZ és ügyességi vetélkedők, tesztlapok várták az érdeklődőket.  A látogatók megnézhették a rendőrség, a mentők és a tűzoltók járműveit, eszközeit és hasznos tanácsokat, információkat kaptak a balesetek, tűzesetek, valamint az egyéb, sérüléssel járó szerencsétlenségek elkerülésének lehetőségeiről.

A rendezvényre az Orosházi Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársai is különleges programokkal készültek. A kutyás, csapatszolgálati, illetve helikopteres bemutatók mellett egy valósághűen megrendezett bankrablást és egy közlekedési baleset történéseit is átélhették az érdeklődők.

 

Forrás: police.hu

Megosztás:

Címke: