Egyéni gazdaságokat ír össze a KSH

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2017. május 15-e és június 15-e között mezőgazdasági összeírást hajt végre „Egyéni gazdaságok júniusi összeírása, 2017” címmel. Az összeírás eszmei időpontja 2017. június 1-je.

Az adatfelvétel a földhasználattal és állattenyésztéssel kapcsolatos kérdésekre terjed ki. Az összeírás a magyar mezőgazdaság, és elsősorban a gazdálkodók érdekeit szolgálja, a begyűjtött adatok ugyanakkor elengedhetetlenül szükségesek az agráriumot érintő hazai és uniós döntések meghozatalához.

Az adatszolgáltatás a kijelölt adatszolgáltatók számára kötelező. Azon háztartásoknak, amelyek elektronikusan (e-mailen) vagy postai úton kaptak értesítést, lehetősége nyílik arra, hogy a kérdezőbiztosi összeírást megelőzően, 2017. május 15-e és május 23-a között interneten töltsék ki a kérdőívet. Elektronikus kitöltés esetén a KSH által megbízott összeíró már nem keresi fel a háztartást.

Az internetes kitöltés június 15-ig kötelező az emezo.ksh.hu oldalon annak a mintegy 3400 egyéni gazdaságnak, amely jelentős mezőgazdasági tevékenységet végez.

Az adatokat a Statisztikai törvény és Az információs önrendelkezési jogról és az információ szabadságról szóló törvény alapján a hivatal bizalmasan kezeli, azokat kizárólag statisztikai célokra használja fel. Az adatok közlésére csak összesített formában kerül sor.

További információk: http://www.ksh.hu/egyeni_gazdasagok_mezogazdasagi_osszeirasa_2017

Forrás: KSH

Megosztás:

Címke: , , , , , ,