Egész estés horgászfilm a megye vizeiről

Busi Ottó | 2017. március 18. - 07:00
Egész estés horgászfilm a megye vizeiről

Újabb filmalkotás mutatja be régiónk természetvilágát Békés megye horgászvizei címmel. Az ismeretterjesztő film a „Kikiriki talán szerda van” és a „Hunor, Magor nyomában” című alkotások folytatása.

A film célja a megye természeti szépségeinek, vizeinek és halfogási lehetőségeinek megismertetése az érdeklődőkkel. A látványos, másfél órás ismeretterjesztő filmet Major Gyula rendezte aki egyben a film operatőre is volt. Elmondása alapján a horgászok együttműködőek voltak, sokszor kérés nélkül vettek részt a közös munkában. Együtt osztoztak a forgatás nehézségeiben, szépségeiben a három és fél éves forgatás alatt.

Az ötlet a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségétől jött, akik szerették volna bemutatni régiónk vizeit és a horgászok életét egy egész estés természetfilmben. És bár a filmet még csak most mutatták be, az egyesületnél már azon gondolkodnak, hogy miként lehetne folytatni. Szeretnék ugyanis, ha az egyesület kezelésébe került újabb vizek és azok egyedi, eddig nem látott szépségei is filmre kerülnének.