Drogmentes Magyarországért Maraton

 

Április 22-én tizenhatodik alkalommal indult el Budapestről a Drogmentes Magyarországért Maraton. A rendezvényt hírességek beszédei tették emlékezetessé. A futócsapat tagjai 42 nap alatt összesen 2000 kilométert tesznek meg.

 

Danny Blue mentalista az indulás előtt arról beszélt, hogy néha túlságosan is a hétköznapok emberévé válunk, aki már nem is mérlegel, csak reagál az impulzusokra. Ez a társadalom megszokott működése, konstatálta. Éppen ezért arra szólított fel minden jelenlévőt, hogy figyeljenek oda, és ne hagyják magukat becsapni. Kiemelte, hogy meglátása szerint a drogokkal kapcsolatban különösen sok hazugság terjedt el. Ezért is támogatja a drogmegelőzést, hogy ez változzon.

A Drogmentes Magyarországért Maraton programjában olyan akciók szerepelnek, mint drogfelvilágosító előadások tartása, felvilágosító füzetek terjesztése és Drogmentes Kapitányok avatása. A kampánycsapat tagjai 42 nap alatt, 300 településen átfutva, összesen 2000 kilométert tesznek meg.

 

A rendezvényen számos híresség, és kiemelt személyiség vett részt úgy mint Barnóczky Ákos filmrendező, Danny Blue mentalista, Kegye János pánsípművész, Kiss Gergő olimpikon, vagy Nick Árpád Guinness rekorder. Hatalmas tömeg kísérte el első kilométereire a csapat tagjait. A futást egész Budapest láthatta, számtalan járókelő köszöntötte kitörő üdvözléssel, tapssal a csapatot. Volt, aki már a futás közben csatlakozott a tömeghez.

A Drogmentes Magyarországért Maraton június 4-én érkezik vissza Budapestre.

 

Megosztás:

Címke: , , , , , ,