Csatlakozik a gyűjtéshez a Békés-Drén KC

Kovács Dávid | 2017. március 16. - 16:32

Közel egy évvel ezelőtt egy nemes célért, koraszülött mentőautó vásárlásáért indult gyűjtés Békés megyében. Március 18-án, a Békési Férfi Kézilabda Club is csatlakozik az akcióhoz a Mizse KC elleni mérkőzésen. Az egyesület 150 ezer forinttal és a teljes aznapi jegybevétellel támogatja a Viharsarki Koraszülött Mentő Alapítványt.

Békés megyében évente 250-300 koraszülött gyermek jön világra. Az ellátásukhoz szükséges feltételek csak a Pándy Kálmán Gyulai Tagkórházban állnak rendelkezésre, tehát szinte minden Békés megyei koraszülött gyermekszállításra szorul. A megyében azonban nincs jelenleg ehhez szükséges speciális mentő.

A koraszülött mentőautó beszerzéséért példátlan, megyei szintű összefogás indult, melyhez március 18-án, a Békés-Drén KC-Mizse KC mérkőzésen a kézilabda kedvelői is csatlakozhatnak. Az egyesület 150 ezer forinttal és a teljes aznapi jegybevétellel támogatja a Viharsarki Koraszülött Mentő Alapítványt. A klub arra kéri a szurkolókat, hogy segítsenek ők is, ezért a mérkőzés idejére adománygyűjtő pontot állítanak fel a Békés Városi Sportcsarnokban, ahol az alapítvány munkatársai fogadják a drukkerek pénzbeli adományait.

A mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik a Békés Városi Sportcsarnokban.