Csabai Mérleg – péntektől a postaládákban

Az ünnep miatt ezúttal pénteken érkezik a Csabai Mérleg legújabb, idei nyolcadik száma.

Az újságban címlapon számolunk be arról, hogy több mint 800 millió forint kormányzati támogatásból újul meg hamarosan a Békéscsabai Evangélikus Egyházközség tulajdonában lévő több ingatlan, köztük az evangélikus nagytemplom is. Ugyancsak a címlapon találják tudósításunkat a Felvidékről kitelepítettek emléknapjáról, amelynek hátteréről bővebben is olvashatnak a 4. oldalon.

Bár az időjárás most nem éppen kedvező, zajlanak a nyári átállás munkálatai az Árpád fürdőben. A csabai fürdő április 29-én reggel 6 órakor nyit majd, és aki kivágja a Csabai Mérlegben, a 13. oldalon található kupont, az ismét olcsóbban strandolhat majd.

Marie France André belga nagykövet látogatása miatt március 30-án csak soron kívüli ülést tartott a képviselő-testület. Az akkor elhalasztott közgyűlést április 6-án tartották meg. Részletesen beszámolunk a közgyűlés legfontosabb döntéseiről, és arról is, hogyan értékelték mindezt Szarvas Péter polgármester, valamint a Fidesz, az MSZP, a Jobbik, az LMP és a DK képviselői. Megtudhatják lapunkból azt is, hogy mi hangzott el a tömegközlekedéssel kapcsolatos lakossági fórumon.

Félidőben című rovatunkban ezúttal a 2. számú egyéni körzet képviselőjeként számol be az eddig eltelt időszakról és a jövőbeni tervekről Szarvas Péter polgármester.

A békéscsabai olimpiatörténetet foglalja össze, és az olimpiákon járt csabai kötődésű sportemberek élettörténetét dolgozza fel Szigeti Csaba most megjelent, értékmentő könyve. Az Egy város, ötkarika, ezernyi történet című kötet bemutatóját a Csabagyöngye Kulturális Központban tartották – a részletekről újságunk legújabb számában olvashatnak.

Tudósítunk arról, hogy a Közgében tartott előadást Wittner Mária, hogy kiállítás nyílt a múzeumban a Szent László Emlékév alkalmából, hogy megjelent Dányi László legújabb könyve és hogy több mint fél ezren szavaltak az idei 24 órás versfolyamban Békéscsabán. Írunk a 10 éves Élményszínházról, az evangélikus diákkórusok találkozójáról, és a Calandrella koncertjéről is, amely az idei Békéscsabai Tavaszi Fesztivált zárta.

A Csabai Mérlegből tájékozódhatnak továbbá arról, milyen események várhatók a Békéscsabai Vitézi Játékok keretében, a csabai Táncfesztiválon, a ligeti majálison, a Gyulai Pálinkafesztiválon, és hogy milyen programok lesznek a következő napokban, hetekben, hova érdemes menni, ha kikapcsolódásra vágynak, milyen programot terveznek a közösségi házak, valamint, hogy mit láthatunk a 7.Tv műsorán.

Megosztás: