Csaba Királyfi Ünnepe Békéscsabán

A Tűz-kör Közhasznú Kulturális Egyesület és a Csabagyöngye Kulturális Központ, illetve az Arany János Művelődési Központ szervezésében rendezték meg a Csaba Királyfi Ünnepét.

A rendezvény a Korzó térről indult, majd a résztvevők a Csaba Parkba vonultak át, ahol különböző szertartásokkal kezdték el az egész napos programot. A szertartás lényege, hogy az őrző tűz meggyújtásával az áldásokat és energiákat lehívják a rendezvényre. A több helyszínen zajló szertartás elején körbejárták a Csaba-dombot, majd ősi rigmusok, dalok is elhangzottak dobszó kíséretével, ami a rezgések felerősítésében, irányításában játszottak szerepet. Az idei programhoz csatlakozott az Országos Dobkör Találkozó is. A rendezvényre látogatókat több programmal is várják a szervezők. Ilyen például a solymász bemutató, a kézműves vásár, a lovagoltatás és az íjászkodás is. Az est a Záró Tűz Szertartással ér véget.

– Úgy kapcsolódik a program Békéscsabához, hogy Csaba királyfira szerettünk volna emlékezni, aki annak idején itt gyűjtötte össze a seregét Békéscsaba határában. Ezért szerveztük meg ezt a rendezvénysorozatot, ahol elsősorban a múltunkat, őseinket idézzük meg. Akár a művészetek, akár a technika vagy éppen a tudomány segítségével – fogalmazott a Tűz-Kör Közhasznú Kulturális Egyesület elnöke, Zalai Erika.

Megosztás:

Címke: , , , ,