Békés megyéből a Fekete-tengerig

Vízre bocsátották kedden a Pupuló nevű hajót és három társát, amelynek legénysége egy hónap alatt készül eljutni a Körösökön, a Tiszán és a Dunán át a Fekete-tengerig. Gyurkó Dániel és Major Gyula a több mint ezer kilométeres túráról egy természetfilmet is készít, ami a nagy sikerű Kikiriki, talán szerda van című alkotás folytatása lesz.

A film rendezője elmondta, évekkel ezelőtt született az ötlet, hogy másoknak is megmutassák mindazt a szépséget, amelyet a Körösökön járva megtapasztaltak. Major Gyula szerint egészen más a világ a vízről nézve, különösen a parthoz közeli települések nyújtanak gyönyörű látványt. De a szárazföldről is megmutatják majd mindazt, ami eléjük tárul, hiszen nem csak a hajókban, de a kísérő autóban is utazik majd egy operatőr, aki folyamatosan rögzíti a látottakat.

A stáb a korábbi két film után azzal az ambiciózus céllal vág neki a kalandnak, hogy kijussanak a tengerre. Ezzel kívánják megmutatni, hogy Békés megyéből is el lehet hajózni a Fekete-tengerig.

Gyurkó Dániel producer elmondta, örülnek ennek a kihívásnak, és a lehetőségnek, hogy megmutathatják, hová lehet Békés megyéből eljutni, és milyen adottságai vannak a vidéknek. Mindezzel pedig az a szándékuk, hogy motiváljanak minél többeket arra, hogy nekivágjanak hasonló utaknak.

Az expedíció várhatóan egy hónap múlva tér haza. Az útjukon készült filmet pedig a 7.Tv-n láthatják majd a nézők.

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , , , ,