Békéscsabai Turisztikai Egyesület

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület 2009-ben alakult azzal a céllal, hogy Békéscsabán és vonzáskörzetében koordinálja a turisztikai és turisztikához kapcsolódó vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek tevékenységét, ellássa az idegenforgalommal foglalkozó személyek és szervezetek érdekképviseletét, marketing feladatait, összehangolja e gazdasági szereplők tevékenységét, fejlessze a térségben meglévő turisztikai termékek kínálatát.

A jelenleg több mint 30 tagja van az Egyesületnek: helyi vállalkozások, turisztikai szolgáltatók, civil szervezetek, magánszemélyek.

2016. január 1-jétől átvette Egyesületünk békéscsabai Tourinform iroda fenntartását a Csabagyöngye Kulturális Központtól. A váltás költözéssel is járt, 2016. februártól a város központjában, a Szent István téren fogadjuk a vendégeket.

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület eddigi tevékenysége során is nagyban épített a partnerségre. Valamennyi projektünket a turizmusban érdekelt szereplők széleskörű bevonásával valósítottuk meg és ezt a jövőben szeretnénk megtartani és bővíteni. A sikeresen megvalósított turisztikai akciók jó példaként, inspiráló erőként szolgálnak az együttműködésben eddig részt nem vevő szereplőknek is, további hatékony együttműködések generálódhatnak a turisztikai szektoron belül.

Rendezvények

„Turizmus Békéscsabán – helyzetkép és szemléletformálás”

Békéscsabán fejlődőben van a turizmus, növekvő tendenciát mutat és jelentős potenciált rejt magában az ágazat. A rendezvény a helyi értékek bemutatására épülő turisztikai ágazat megismertetése, köztudatba emelése, társadalmi elfogadtatása a helyi közösségek fejlődését szolgálja. A rendezvény fő célja a pontos helyzetkép megismertetése a szakma jelenlegi szereplőivel és potenciális új szállásadók, programgazdák bevonása, tájékoztatása az ágazat…

Tovább olvasom

„Kerékpártúrák a békéscsabai nevezetességekhez”

Térségünk helyi értékei közül elsődleges prioritással bír számunkra a természeti és kulturális örökség, ezért célunk, hogy minél szélesebb körben bemutassuk és népszerűsítsük azt Békéscsaba lakossága körében. Ennek fontos elemei a városközponttól távolabb eső látnivalók is, melyeket egy kerékpártúra keretében látogatjuk meg. A rendezvény fő célja, hogy bemutassa és még jobban megismertesse ezen látnivalókat a lakossággal…

Tovább olvasom

„Ismerd meg a Csabagyöngyét – nyílt nap iskolásoknak”

A rendezvény keretében kerékpártúrát szervezünk a város külterületén lévő Csabagyöngye szőlőültetvényre iskoláskorúak számára. Célunk, hogy az iskolás korosztály számára bemutassuk a város méltán nevezetes szőlőjét és az ahhoz kapcsolódó hagyományok ápolására hivatott városi ültetvényt. Célunk emellett a hagyományok ápolása, a helyi identitástudat erősítése és a helyi értékek köztudatba emelése.

Tovább olvasom