Nagycsaládos Egyesület

Egyesületünk 1990-ben alakult, főleg a családok közötti segítségnyújtás, tudás és ismeretszerzés, szabadidő hasznos eltöltése érdekében. 40 tagcsaládunk van, főleg nagycsaládosok, de pártoló tagként bárki csatlakozhat.
Éves rendezvényeinket, tanfolyamainkat kifejezetten úgy szervezzük, hogy erős közösséget tudjunk kialakítani. Nem csak tagjainkat, hanem külsős látogatókat is szívesen látunk nyílt programjainkon. Ilyen a Jaminai Közösségi Házban tartott Farsang, Húsvéti Játszóház, Tökfaragás és Karácsonyváró Játszóház. Körbejárjuk a megye településeit gyalog, kerékpárral és busszal, hogy megismerhessük a környezetünket, sok érdekességet fedeztünk már fel. Hetente közösen sportolunk, télen korcsolyázunk, gyalogolunk, nyáron kerékpározunk, túrázunk és kenuzunk. Tanfolyamainkat mindig a tagság által kért témákban szervezzük, főleg család, nevelés, stressz oldás, egészség, életmód, tanulás segítés. Támogatjuk a színházlátogatást, békéscsabai kulturális programokon is részt veszünk.

Évszakváltáskor feleslegessé vált ruháinkat összegyűjtjük, majd mindenki a számára megfelelőt elviheti, a maradékot pedig tovább adományozzuk, védőnőkhöz, kórház rehab osztályára, családsegítőhöz, adományboltba.
Szívesen segítünk más egyesületek rendezvényein önkéntesként, tagjai vagyunk az Országos Nagycsaládosok Egyesületének, a Békéscsabai Civil Szervezetek Szövetségének és a Békés megyei Szabadidős Klubok Tanácsának.

Rendezvények