Szervező: Bihari Túrák Kulturális Természet- és Egészségvédő Közhasznú Egyesület

Rendezvény megnevezése: MOTIVÁCIÓS ELŐADÁS

Helyszín: Csabagyöngye Kulturális Központ – IFIKASZNIÓ, Békéscsaba,

Időpont: 2018.10.31.

Célcsoport: 30-60 év

Rendezvény programja: MOTIVÁCIÓS ELŐADÁS

 

Előadó: Kerekes Éva expediciós hegymászó.

Előadás címe: Az álmoktól a Manaszluig

 

A makói sportoló 2018. szeptember 28.-án Herczeg Anita mászó társával közösen első magyar nőként mászta meg a földünk 8. legmagasabb hegyét, a Nepálban található 8163 m magas „SZELLEMHEGY” azaz Manaszlu csúcsát.

A néhány évvel ezelőtt egyesületünkkel a Bihar hegyei között teljesített első hegyi élménye után, roppant elszántsággal vetette bele magát a hegymászás világába, újabb és újabb célokat tűzve ki maga elé, egyre magasabb csúcsokat hódított meg. Hihetetlenül rövid idő alatt, rengeteg munkával és fantasztikus akaraterővel fejlődött olyan magas szintre, hogy élete álmát megvalósíthassa: a föld legmagasabb hegyeire feljuthasson.

A hegymászónő élménybeszámolóval egybekötött motivációs előadás keretében mutatta be az expediciót, valamint azt az utat, mely az egyedülálló teljesítményének eléréséhez vezetett, miközben saját példáján keresztül nyújtott segítséget a hallgatóság számára, hogy ki-ki a maga életében felmerülő nehézségei leküzdéséhez erőt meríthessen.

Az előadás során bemutatásra kerültek az expedíció során használt személyes eszközök, speciális ruházat, mely utóbbit akár fel is lehetett próbálni.

Az előadást kisfilmek, és az expedíció során készült fotók színesítették.

A közönséget a regisztráció alkalmával sós aprósüteménnyel vendégeltük meg.

Az előadás mindenki számára INGYENES volt.

Rendezvény célja:

A rendezvényünk fő célja, hogy egy különleges, egyedülálló teljesítményt nyújtó sportoló, vagy ismert személyiség saját történetét, eredményeihez vezető útját bemutatva motivációs erejű példaként szolgáljon a közönség számára.

Az előadás nem csak az mutatta be, hogy miként tudta az előadó maga erejéből elérni céljait, eredményeit, és sikereit, hanem egy-egy érdekes egyedülálló történetet is megismerhettek a résztvevők vetítéssel egybekötött élménybeszámoló keretében. Az előadás így egyben egy értékes kulturális rendezvény, szabadidős elfoglaltság is volt.

 

Rendezvény által elért/elérendő eredmények:

Az előadáson a várakozásunknak megfelelően alakult a résztvevők száma, akik nagy érdeklődéssel hallgatták végig az előadót, majd az előadás végén kérdésekkel halmozták el.

A közönség megismerhette a hegymászónő történetét, hogy milyen úton jutott el „A MAKÓI KÖNYVELŐ” alig 3 év alatt arra a szintre, hogy korábbi előélet nélkül, a „nulláról” indulva, az akaraterejét folyamatosan fejlesztve egyre magasabb hegyeket tudjon meghódítani, míg végül élete egyik nagy álmát beteljesítve, hihetetlen teljesítménnyel egy nyolcezer méter feletti magasságú hegycsúcsra is felérhessen.

A közönség számára megmutatta, hogy érdemes nagy célokat kitűzni magunk elé, majd következetes munkával el is lehet érni azokat.

Megtudhattuk, hogy akaraterőnk fejleszthető, melynek eredményeként egyre könnyebben leküzdhetőkké válnak az elénk álló akadályok.