Atlétika: Pavuk Tíra fair play-díjas jelenete az U20-as Eb-n

Lenyűgöző sportemberi magatartásnak lehettek szemtanúi a grossetói U20-as atlétikai Európa-bajnokság nézői. A versenynap számunkra legérdekesebb fináléjában, 3000 méteres akadályfutásban Tóth Lili Anna az első helyen esett hatalmasat, honfitársa Pavuk Tíra, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club sportolója pedig, nem foglalkozva a versennyel megállt, és igyekezett segíteni – írta a nemzetisport.hu.

A grossetói U20-as Európa-bajnokság harmadik napján három fináléban szerepelt magyar atléta. A 3000 méteres akadályfutás döntőjében az európai ranglistát vezető Tóth Lili Anna, illetve a selejtezőben egyéni csúcsot futó Pavuk Tíra is rajthoz állt.

Magabiztos, esélyeshez méltó versenyzéssel kezdett Tóth, és rögtön az élre állt. A harmadik körben azonban olyan történt, amire vélhetően senki sem számított: a dombóváriak versenyzője óriásit esett, a szorosan mögötte jövők pedig nehezen, vagy egyáltalán nem tudták kikerülni. Honfitársa, Pavuk Tíra azonban megállt, próbálta felsegíteni, a sérülés azonban ennél komolyabb volt, Tóth Lili Anna nem tudta folytatni a küzdelmet. A versennyel hosszú másodpercekig nem foglalkozó Pavuk viszont továbbment, a közönség pedig biztatta, minden körben vastapsot kapott a lelátóról, talán ennek is köszönhetően tudott a végén előzni, tizenkettedikként ért be.

– Nem láttam Lili esését – kezdte értékelését Pavuk Tíra. – Természetesen próbáltam biztatni, hogy jöjjön tovább, de nagyon nagyot esett, nem tudta folytatni. Mikor kérdeztem, hogy van, azt mondta, szédül, látszott, hogy sokkos állapotban van. Szerencsére hívtak a kórházból az előbb, így tudom, hogy nem tört el semmije. Fantasztikus érzés volt amit a közönségtől kaptam, először azt hittem, más versenyszám miatt tapsolnak. A célom az volt, hogy döntőbe kerüljek, ez egyéni csúccsal sikerült, így elégedett vagyok.”

Tóth Lili Anna állapotáról Lengyák György szakmai csapatvezető is további információkat közölt.

„Az esés következtében beütötte a fejét, csípőjét, így kórházba szállították. Szerencsére törést nem állapítottak meg, viszont a lehetséges agyrázkódás miatt bent tartották. Ha minden rendben van, akkor a hajnali órákban kiengedik. Szeretném megemlíteni, hogy mennyire büszke vagyok Tírára, a szállásra visszaérve az étteremben is óriási ováció fogadta, nem véletlenül.”

 

Forrás: nemzetisport.hu, utanpotlassport.hu

Megosztás: