Aláírták a foglakoztatási paktumot a Gyulai Járásban

A Gyulai Járás foglakoztatási paktuma a járás négy településének munkavállalóit és munkáltatóit érinti.

Az álláskeresőknek és a foglalkoztatóknak is segít a jövőben az a helyi foglalkoztatási együttműködés, amelyet hétfőn írtak alá Gyulán. A foglalkoztatási paktumban a Békés Megyei Kormányhivatal, Gyula Város Önkormányzata és a KBC Békés Megyei Települések Fejlesztésért Nonprofit Kft. konzorciumi partnerek mellé csatlakozott a Békés Megyei Önkormányzat és a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is.

– A Gyulai Járás szempontjából történelmi pillanat részesei lehetünk. Végre elindul egy olyan együttműködés, egy olyan hálózati kapcsolódás vállalkozók, önkormányzatok, megyei önkormányzat, kormányhivatal, kamara között, amely azt gondolom, hogy példaértékű kell, hogy legyen. – fogalmazott Kónya István, Gyula alpolgármestere.

Békés megyében ez a térség a jobb adottságú munkaerőpiaci helyzetben van – mondják a szakemberek. A fürdőváros alpolgármestere ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az együttműködés aláírásával növelhető a térség versenyképessége.

– Békés megyében ez a térség a jobb adottságú munkaerőpiaci helyzetben van – mondják a szakemberek. A fürdőváros alpolgármestere ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az együttműködés aláírásával növelhető a térség versenyképessége. – emelte ki Pántya Imre, a Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának főosztályvezető-helyettese.

Az együttműködés magas színvonalú képzéseket biztosít, és segít a foglalkoztatóknak megfelelő képzettségű álláskeresőt találni.

– A munkavállalók számára nyújt munkaerőpiaci szolgáltatásokat, állás börzét, illetve mentorálást, tanácsadást, olyan dolgokat, amelyek igazából a munkába állásukat segítik. És nyilván való, hogy a vállalkozások számára is lehetőség arra, hogy támogatott munkaerőt kapjanak, vagy kipróbáljanak új munkaerőt. illetve vállalkozóvá válhassanak olyan személyek, akik ezt fontosnak tarják. – hangsúlyozta Dr. Glózik Klára a KBC Békés Megyei Települések Fejlesztéséért Nonprofit Kft. ügyvezetője.

300 millió forintos TOP-os forrásból valósítják meg a járásban az együttműködést, melyet öt résztvevő írta alá hétfőn. Várhatóan a hónap végéig a gyulai járásból vállalkozásokkal és civil szervezetekkel is kiegészül a foglalkoztatási paktum.

 

Megosztás:

Címke: , , , , , ,