A teniszverseny, ahová mosollyal lehetett nevezni – Videóval

Közösség- és szemléletformálás: talán így lehetne a legjobban összefoglalni annak a sportfesztiválnak a lényegét, amelyet a hétvégén két orosházi teniszklub közösen rendezett meg. Hogy amatőrök vagy profik, kicsik vagy nagyok, nők vagy férfiak, nem számított: a lényeg az volt, hogy együtt játszanak.

 

A sportág népszerűsítése és a közösségformálás volt a célja a hétvégén megrendezett I. Orosházi Teniszfesztiválnak. Dr. Nagy László versenyigazgató elmondta: a Kazszer Tenisz Klub és az Orosházi Városi Tenisz Klub (OVTK) hagyományteremtő szándékkal hozta létre a baráti versengést, melynek előfutára a tavaly télen megrendezett közös bál volt, s melynek bevételéből finanszírozták a mostani rendezvényt is.

 

– Orosházán leginkább a középkorú korosztály teniszezik aktívan, a tehetséges fiatalon a középiskola elvégzése után elkerülnek a városból, máshol telepednek le, így sok versenyzőt vesztünk. A teniszoktatás infrastruktúrájában országos viszonylatban is fejlesztésre van szükség, a többi sportághoz képest ugyanis kevesebb hangsúlyt kap. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a tenisz szociális tevékenység, gyermekkortól időskorig játszható – fogalmazott a behir.hu kérdésére dr. Nagy László, aki hozzátette: a teniszfesztiválra bárki nevezhetett, beugróként egy nagy mosolyt kértek csak, amely kitart a háromnapos rendezvény végéig.

 

 

A megmérettetések hat salakos pályán zajlottak, az OVTK pályáin, három korosztályban, mintegy 40 nevezővel. A baráti versenyeket a Magyar Tenisz Szövetség szabályzata alapján bonyolították le körmérkőzésekkel, hogy minél több játéklehetőséget kapjanak az indulók.

 

– A sport – függetlenül a szakágtól – vitathatatlanul személyiségfejlesztő – mondta Németh István versenybíró, az OVTK elnöke, aki azt is elárulta: jelenleg két orosházi, saját nevelésű fiatal is szerepel az országos bajnokságban. A 18 éves fiúk között induló 16 éves Juhos Tibor vasárnap döntőben játszik csapatversenyben, majd egyéniben és párosban is megméretteti magát, a 18 éves Lehoczki Anna pedig partnerével a selejtezőkben játszik a továbbjutásért.

Megosztás:

Címke: , , ,