A Békés megyei vízirendészek a legjobbak az országban

Békés megyei járőrpár nyerte a rendőr-főkapitányságok összesített versenyét Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának a 16. Országos Vízirendészeti Járőrversenyén. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot Márk Róbert r. zászlós, a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség kiemelt főhatárrendésze és Medve István r. főtörzsőrmester, a Gyulai Rendőrkapitányság járőrvezetője képviselte a tiszafüredi megmérettetésen.

Az ő feladatuk, hogy biztosítsák a zavartalan, biztonságos pihenést mindenki számára a Körösön a román határtól egészen Békésszentandrásig. Ügyelnek a fürdőzők, a vízitúrázók, hajósok, horgászok biztonságára, felhívják a figyelmüket arra, hogyha az előírásokat nem tartják be, életveszélybe sodorhatják magukat, vagy másokat. A felkészült gyulai vízirendészek képviselték a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot a 16. Országos Vízirendészeti Járőrversenyen.

– A verseny nagyon színvonalas volt, és nagyon jó helyen voltunk. Összesen három nap volt, két nap versenyeztünk, a harmadik napon volt az eredményhirdetés. Első nap elméleti verseny volt, ami nagyon jól sikerült. Második nap pedig a gyakorlati versenyszámok voltak. Négy szám volt, egy intézkedéstaktika, egy kisgéphajóvezetői, egy csónakos feladat, illetve egy szörfdeszkán kellett evezni – mondta el Márk Róbert r. zászlós, a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség kiemelt főhatárrendésze.

Az országos verseny elméleti részében a tizenöt járőrpár között a legjobb eredményt érték el és a gyakorlati számokban is kiemelkedően teljesítettek. Az intézkedéstaktikai versenyben elsők lettek holtversenyben, emellett az ügyességi számokban is szinte mindig a legjobb háromban szerepeltek. Így a rendőr-főkapitányságok versenyének összesítésében az első helyen végeztek.

– A mi szempontunkból ez igen jó eredmény, hiszen olyan kollégák ellen versenyeztünk, akik az év mondhatni minden napján a vízirendészettel foglalkoznak. Nálunk ez egy májustól novemberig terjedő időszakban, időszakos szolgálati tevékenység. Igen jól eső érzés az, hogy fel tudjuk velük is venni a versenyt – emelte ki Medve István rendőr főtörzsőrmester, a Gyulai Rendőrkapitányság járőrvezetője.

A Békés megyei csapat sorozatban harmadik alkalommal ért el első helyezést, így az idei kiváló teljesítményükért járó kupa mellett a győztesek vándorserlege is újabb egy évre Békésbe került.

Megosztás:

Címke: , , , ,