Mérget szállított, lebukott

2017. március 21. 10:56 | Varga Diána

Egy kisteherautó ellenőriztek volna a NAV pénzügyőrei a Tótkomlós-Makó közötti útszakaszon, amikor a sofőr még az ellenőrzőpont előtt hirtelen irányt váltott, és megpróbált elmenekülni.

A pénzügyőrök üldözőbe vették a gépjárművet, melyből a hajsza közben egy nagyobb méretű kartondobozt dobtak ki. A „menekülőt” sikerült megállítaniuk a járőröknek, és visszakísérték arra a pontra, ahol kidobta az áruját. A dobozban lévő mintegy 45 kilogramm zacskókba csomagolt ismeretlen anyag – miután kidobták a mozgó járműből –, szétszóródott az árokparton. Néhány csomag ki is szakadt, és fehér por szóródott ki belőle. A járőrök értesítették a NÉBIH munkatársait, és az ismeretlen vegyi anyagra tekintettel a helyszínt eredeti állapotában biztosították.

A NÉBIH munkatársai a helyszíni vizsgálatkor megállapították, hogy a szállított vegyszer Magyarországon nem engedélyezett, por alakban az „ártalmas” besorolásba tartozik, azonban mivel kiszóródott, és aznap folyamatosan esett az eső, így vízzel érintkezve már veszélyes idegméreg lett belőle, ezért értesítették a rendőrséget is.

A kisteherautó sofőrje a szállított méregről semmilyen okmányt, bizonylatot nem tudott bemutatni, illetve a beszerzés körülményeiről többféle, egymásnak ellentmondó verziót mondott el a pénzügyőröknek, a NÉBIH munkatársainak és a rendőröknek.

A sofőrt méreggel visszaélés bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt az Orosházi Rendőrkapitányságra előállították.

További programok »

Itthon

Átadták Békés vármegye első iskolai mintazárkáját

Átadták Békés vármegye első iskolai mintazárkáját a békéscsabai Szent-Györgyi Albert Technikumban, pénteken. Az intézmény a Büntetés-végrehajtási Szervezet együttműködésével azért hozta létre a gyakorlati oktatásra is alkalmas helyiséget, hogy a rendészet és közszolgálat ágazat diákjai a valós körülmények között ismerjék meg a büntetés-végrehajtási környezetet.
17:21
FEL